Skip to main content

Artistes a Jazz a la Fresca 2017

Jordi Rabascall

Cantant polifacètic que aterra al jazz després de més de 10 anys en la música electrònica i el pop amb el seu projecte Bearlin. En el terreny jazzístic s'inicia en les jam sessions apadrinat per Valentí Grau (Jazz Terrassa) i Aurelio Santos (WTF Jamboree Jazz). Te la oportunitat de compartir projectes i escenaris amb Pere Ferré, Llibert Fortuny, Jordi Matas, Rodrigo G Pahlen, Ariel Vigo, Matthew Simon, etc. Jordi Rabascall és cap de cartell al Pícnic Jazz del 33 Festival de Jazz de Terrassa 2014, amb el seu projecte "1994-2014 The Journey".

David Mengual

Neix a Barcelona al 1970. Estudis a l'Aula de Música i al Taller de Músics de Barcelona. Seminaris Internacionals de Jazz amb Kenny Barron, Ray Drummond, Mick Turner, etc. Ha col.laborat amb molts músics de renom com Michelle McCoin, Spanky Wilson, George Cables, Tim Garland, Mike Nielson, Chris Kase, Paul Edmonds, Perico Sambeat, Albert Bover, Eric Alexandre, Geni Barry, Ben Waltzer, Salvador Niebla, José Luis Gámez, entre d'altres. Ha actuat a diversos Festivals: San Sebastian, Getxo, Barcelona, Frankfurt, Ibiza, Zaragoza, Festival Jaco Pastorius, etc.

Raynald Colom

Neix el 25 de setembre de 1978 a Vincennes (França). Als tres anys, inicia els seus estudis musicals al Conservatori de Cretell amb el violí i el solfeig, als nou anys es decideix per la trompeta i rep classes del solista de l’Orchestre de Paris, Andre Spelitsh. Al 1988 es trasllada a Catalunya, tot i que continua anant cada mes a França per continuar les seves classes. Al 1994 entra al Conservatori de Música de Terrassa on continua estudiant llenguatge musical i trompeta amb Àlex Balget. Aquest mateix any toca al Festival de Jazz de Terrassa amb el Mezz Jazz Quintet.

David Xirgu

David Xirgu va néixer a Badalona. La música que escoltava a casa quan era petit era, per part del seu pare, el Jazz (Art Blakey, Thelonious Monk, Max Roach, Miles Davis, Modern Jazz Quartet); per part de les seves germanes, el Soul i el Funk (Sly & The Family Stone, James Brown, Ottis Redding, Aretha Franklin); i per part de la seva mare Zarzuela, Copla i Folclore Català.

Pep Coca

Terrassa, 1966. Als nou anys s'inicia en la pràctica musical. Amb Christoph Rahn (Bamberg Symphony, OBC) assoleix el grau de professor de contrabaix. El seu interès pel jazz el porta a seguir cursos amb el baixista Horacio Fumero (Tete Montoliu Trio) i el trombonista, compositor i arranjador John DuBuclet (Duke Ellington Orch., Big Band Jazz Terrassa).

Manel Fortià

Manel Fortià neix a Cassà de la Selva (Girona) el 1984, comença els seus estudis musicals a Girona als 9 anys fent guitarra, baix elèctric i contrabaix amb professors com Ignasi Bosch, Manel Vega i Toni Pujol. Continua els seus estudis musicals al Taller de Músics i a l’ESEM estudiant amb professors com Javier Colina, Miquel Àngel Cordero, Joan Díaz, Vicenç Solsona, Alfons Carrascosa… 

Òscar Font

Un dels trombonistes catalans més destacats dins el jazz d’estil New Orleans. Després d’estudiar al Taller de Músics de Barcelona, va orientar-se cap al jazz clàssic i va formar part de diversos grups, amb alguns dels quals va guanyar competicions internacionals de jazz tradicional als anys 90. Va dirigir la seva pròpia orquestra, els Fu Manchú Jazz Servants, amb la qual va fer nombroses actuacions per Catalunya i va editar un treball discogràfic. Amb el quartet Barcelona Swing Serenaders ha actuat arreu de Catalunya, Espanya, França i el Regne Unit i ha enregistrat quatre CDs.

Oriol González Orti

Terrassa 1976 Baterista professional i actiu amb amplia experència en els directes i en diferents estils musicals Desde el 2004 és profesor de Bateria i Combos en diverses Escoles de Catalunya. Ha fet Gires Internacionals amb varis grups, sobretot de Jazz i Swing, i ha tocat a quasi tots els Clubs, Sales, Festivals de Jazz i Auditoris del Pais amb diferents grups i formacions. Ha col.laborat amb ONCA (Orquestra Nacional de Cambra de Andorra) dirigit per Gerard Claret, i entre a altres llocs, han tocat al Palau de la Música.

Artur Regada

Nascut a Barcelona, realitza estudis de contrabaix al Conservatori de Música de Barcelona, al Conservatori de Cergy-Pontoise (Paris), a l’Aula de Música Moderna i al Taller de Músics. És membre fundador de La Vella Dixieland, amb la que ha realitzat mes de 1500 actuacions. Ha participat també als Festivals de Jazz de New Orleans i Japó. Ha col.laborat amb diferents formacions i solistes del món del Jazz com Tete Montoliu, La Locomotora Negra, Joe Newman, i d’altres estils com Lluís Llach o Núria Feliu.

Llibert Fortuny

LLIBERT FORTUNY I CENDRA (Las Palmas de Gran Canaria,1977) Nascut en ple oceà Atlàntic degut al treball del pare, aviat es trasllada a Catalunya d'on els Fortuny són originaris. Als 7 anys comença la seva relació amb la música. Primerament cursa estudis de solfeig, guitarra i piano. És als 11 anys quan Llibert Fortuny comença a tocar el saxo, que ben aviat es converteix en el seu inseparable company de viatge. La seva estreta relació el portarà a prendre grans decisions a la vida.

Josep Traver

Actualment guitarrista a la banda de gipsy swing, Django' s Castle, amb Pere Soto,  de la banda de bluegrass The Wild Turkey Band i dels cantautors Albert Fibla i Esteve Genís. Compagina l' activitat docent amb gravacions i concerts a diversos països d' Europa i també als Estats Units. Durant els darrers anys ha tocat i col_laborat amb bandes i artistes com Lotti Lewis, Santi Arisa, Gerard Quintana, Big Band de Badalona, Orquestra de cambra del Conservatori de Badalona, Joglars e Senglars, Andana, Tony Lewis, Tommy Gunn, Tom Corbett i James Lynch.

Claudio Marrero

Claudio Marrero, saxofonista canari nascut l’any 1988. Va començar els seus estudis musicals al petit poble de Firgas, a l’illa de Gran Canària, a la banda de música del seu poble.   Formació / Estudis   Als 13 anys va començar a tocar el clarinet, va passar a tocar el saxo, després va ampliar els seus estudis al Conservatori de Les Palmas de Gran Canària.

Rodrigo G. Pahlen

Rodrigo G Pahlen és un jove compositor i pianista Uruguaià resident a Barcelona. Als seus 26 anys estrena i enregistra amb orquestra filharmònica amb el recentment premi Grammy Raúl Jaurena i el seu concert per a piano, bandoneó i orquestra titulat ‘Conversaciones con Shopenhauer’. Amb diversos treballs editats, G. Pahlen ha treballat a escenaris d’arreu al costat d’artistes com Mino Cinelu, Nana Vasconcelos, Badal Roy, Armand Sabal-Lecco, Hadrien Feraud, Gregoire Maret, Antonio Serrano o Paquito de Rivera entre d’altres. Gener 2012