Skip to main content
Bio

Manel Fortià neix a Cassà de la Selva (Girona) el 1984, comença els seus estudis musicals a Girona als 9 anys fent guitarra, baix elèctric i contrabaix amb professors com Ignasi Bosch, Manel Vega i Toni Pujol. Continua els seus estudis musicals al Taller de Músics i a l’ESEM estudiant amb professors com Javier Colina, Miquel Àngel Cordero, Joan Díaz, Vicenç Solsona, Alfons Carrascosa… 

L’any 2014 es llicencia a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) en Contrabaix Jazz estudiant amb professors com Mario Rossy, Horacio Fumero, Andrew Ackerman, Albert Bover, Lluís Vidal, Agustí Fernández, David Xirgu… Obté la Beca Anna Riera a l’excel·lència, creada per facilitar la dedicació exclusiva en l’últim any d’estudis a l’ESMUC. També participa en vàries edicions del Curs Internacional de Cervera en Contrabaix Clàssic impartit per Andrew Ackerman.

Ha guanyat el premi joventut del concurs Sona 9 amb Pulpopop l’any 2010. Ha guanyat el Jazz Fringe 2010 i 2011 de Girona amb GRA ‘the trio’ i Psicolab 5tet. Ha guanyat el concurs Jazz Fusion de la Fundació Mans Paideia amb TAK! l’any 2013. Finalista en les edicions 2012 i 2014 del concurs Jazz Jove Castelló amb GRA ‘the trio’, TAK! i Vernau Mier 5tet.

Compagina el contrabaix i el baix elèctric en la seva activitat professional, participant sempre en projectes musicals molt diversos. Ha actuat a algunes de lesprincipals sales i festivals d’Europa com Jamboree Jazz Club, Nova Jazz Cava Terrassa, Sunset Jazz Club, Auditori de Barcelona, Palau de la Música, Auditori Pau Casals, Sala Apolo, Jazz Hivern Andorra, Festival PIR, Waldsee Jazz… actuant al costat d’alguns músics de gran prestigi nacional i internacional.

Ha enregistrat més d’una vintena de discs com a colíder i sideman d’entre els quals en destaquen “En el Temple del Vent” amb Joanjo Bosk, “Racons” amb Kibo, “Cuit!” amb PulpoPop, “free-can-do!” amb Tak!, “Now Or Never” amb Izah, “Deingo” amb Duma i “My Old Flame” amb Marco Mezquida.

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 21/22

Sergi Sirvent Smooth Trio

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons