Pasar al contenido principal

Artistes a Temporada 1978-79

Josep Maria Farràs

Josep Maria Farràs (Terrassa, 1942) Format en el Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, és un 'producte' genuí de la tradició jazzistica d’aquesta ciutat. Josep Maria Farràs ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística, que li ha permès col·laborar amb bons resultats amb formacions de jazz tradicional –com la Jai Jazz Banda– i en grups més propers al Be Bop i les seves ramificacions posteriors.

Adrià Font

Ardía Font, neix a Terrassa el 1945, de nen, es queda bocabadat mirant el baterista de les orquestres, que per festes Majors actuaven a Terrassa. Aquesta inquietut,que demostra, ès va consolidant als pocs anys ,quan com si fos un joc, juntament amb el seu cosí Joan Font, i en Jaume Puig, formen un petit conjunt musical, l’Orquestra Estrella. Una mica mès tard, conecta amb Josep Puigbò, molt més preparat musicalment, essent, des d'aleshores un mestre inseparable...

Carles Benavent

Carles Benavent (1954) és un dels músics espanyols de més renom internacional, gràcies en part a les seves col·laboracions amb artistes de la talla de Paco de Lucía, Chick Corea i Miles Davis, i a la seva dilatada carrera com a solista i col·laborador números 1 de la música flamenca.

Joan Albert

Neix a Barcelona el 1950. Un dia de 1965 sent un tema d'un programa de televisió que l’hi descobreix la seva veritable afició musical. El tema era 'Take Five' de Paul Desmond. Es matricula al Conservatori de Barcelona però dos anys després, les venerables aules se l’hi cauen a sobre. El clàssic no és el seu. Els discs seran els seus primers tutors, Sidney Bechet i Rex Stewart els seus primers acompanyants. Charlie Parker marca la primera revolució, el be-bop obre els horitzons; John Coltrane serà la segona.

Aldo Caviglia

Baterista natural de Montevideo, Uruguai (1949). Inicia la seva activitat musical als 18 anys al Conservatorio de Montevideo al costat de Roberto Serrentino. El 1971 es trasllada a Espanya, primer a Mallorca i després a Barcelona, on es dedica principalment a l’estudi i docència del seu instrument. El 1978 comença la seva activitat professional amb diferents formacions barcelonines i al costat d’artistes internacionals. El març de 1979 treballa amb Tete Montoliu, col.laboració que s’enregistra amb el títol ‘Tete Montoliu en vivo en el Palau de la Música Catalana’.

Pau Casares

Clarinetista, saxofonista, director de banda i pedagog, Casares ha tocat a Terrassa des de 1973 en espais com l’antiga Jazz Cava (1971-1985), la Nova Jazz Cava i els diferents escenaris històrics del certamen egarenc on ha mostrat la seva destresa instrumental en més de 130 ocasions.

Matthew Simon

Neix a Long Beach, California. Ha cursat estudis a 'The Berklee School of Music'. Arriba a Espanya al 1975. Va formar part del mític grup 'Música Urbana'. Des d'aleshores ha treballat amb figures nacionals i internacionals com Cèlia Cruz i Tito Puente, Al Cohn, Manel Camp, Tete Montoliu, Jerry Lewis, Dianne Warwick, Natalie Cole, Jack McDuff, Orange Then Blue, José Carreras, Julio Iglesias, Orquestra Ciutat de Barcelona, Dave Liebman i molts d'altres.

Oriol Romaní

Nascut a Barcelona, es va iniciar en la música en l’ambient familiar i a les escoles Sant Gregori i L’Arc i va estudiar música clàssica amb prestigiosos mestres del país i de l’estranger.  Reconegut com un dels clarinetistes actuals de sabor més genuí dins el jazz New Orleans i el jazz clàssic, col·labora amb músics com els trompetes Ricard Gili, Josep Mª Farràs, Pepe Robles, Mark Braud, Wendell Brunious o Herbert Christ, en actuacions arreu de Catalunya, Espanya, França, Alemanya i Anglaterra.

Jayme Marques

Jayme Marques va néixer a la ciutat de Campo Grande, capital de Mato Grosso del Sur (Brasil), el 12 de juny de 1936. La seva afecció per la guitarra li va venir des de petit. Als 20 anys es trasllada a Sao Paulo, on participa en sessions de grabació i concerts de jazz, ja com a professional de la música, entrant a formar part de l’Orquestra de la TV Record i del grup del pianista argentí Robledo, juntament amb el gran saxofonista Gatto Barbieri.

Jordi Sabatés

Jordi Sabatés neix el 23 d´octubre de 1948 a Barcelona. Va cursar els seus estudis a l´Escola Suïssa, al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i a la Facultat de Ciències Físiques de Barcelona (exerceix de profesor de Física Teòrica durant dos anys). Comença la seva carrera musical profesional a l´any 1971. Jordi Sabatés és un dels músics més polifacètics i iconoclastes que ha donat l´escena musical catalana amb una carrera de més de quaranta anys a les seves espatlles. Des de la seva participación en el grup Om,

Benjamín León

Benjamín León (Ècija 1956). Quan era molt jove, la seva relació amb Lou Bennett i Tete Montoliu determina la seva inclinació al Jazz.

Pau Bombardó

Pau Bombardó (Barcelona, 1959) fa una pila d'anys que treballa en l'àmbit jazzístic.

Pere Ferré

PERE FERRÉ BALASCH Cornellà del Llobregat, abril de 1931. Estudis de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i primeres actuacions a sales de l’època com Saratoga, Arizona o Embassy. Forma part del Latin Quartet, substituint al seu amic personal Tete Montoliu, i va de gira uns dos anys per Holanda, Alemanya i Països Escandinaus. De retorn a Barcelona, l’any 1956, participa en diversos concerts entre d’altres al Teatre Comedia i Candilejas.

Josep Puigbò

Músic de Jazz, cursa la carrera de piano al Liceu de Barcelona.

Lucky Guri

La trajectòria musical de Lucky Guri, és prou coneguda en el món jazzístic de Catalunya. Des de l’any 1971, any que va començar les seves actuacions a LA COVA DEL DRAC del carrer de Tuset, on va tenir ocasió de tocar acompanyant grans figures del Jazz nord-americà, va anar aprofundint en aquest gènere musical. El seu primer grup NEW JAZZ TRIO, que més tard, el 1975, va reconvertir en BARCELONA TRACTION, va gravar dos LP, i va participar en les dotze hores de Rock a Canet.

Tete Montoliu

Vicenç Montoliu Massana, universalment conegut com a Tete Montoliu, nasqué a Barcelona al 1933. El seu pare era músic titular de la orquestra del Liceu i de la Banda Municipal de Barcelona. Davant del seu extraordinari talent musical comença a rebre classes de la pianista Petra Palou, a la que Tete sempre considerà la seva mestra. Superant les dificultats que li imposava el fet d'haver nascut cec, ingresa als 16 anys al Conservatori Municipal de Barcelona, on completa els seus estudis.

Peer Wyboris

Natural de Brandis (Alemanya, 1937), se'l considera un jazzman català per la seva residència i vinculació amb projectes nacionals. Ha actuat a festivals de Berlín, Madrid, Barcelona i gires per Europa i Orient Mitjà entre el 1956-61. Wyboris ha estat un dels acompanyats de nombroses estrelles del Jazz internacional; destaquen les seves col·laboracions amb Pedro Iturralde, Donald Byrd, Booker Erwin, Dexter Gordon, Lee Konitz, Don Byas, Art Farmer, Ben Webster, Johnny Griffin, Slide Hampton, Lucky Thompson, Tete Montoliu, Lou Bennett i Jean Luc Vallet.

Joan Grimalt

Joan Grimalt és músic i filòleg. Ha viscut quinze anys a Àustria i Alemanya, on va treballar sobretot com a director d'orquestra i òpera. Com a pianista, el seu camp predilecte és la música de cambra, que no ha deixat mai de practicar.