Data: 
Martes, 20 Marzo, 2018 - 20:00
Tipus Event: 
Estil: 
Preu: 
3,00€ (taquilla)
Cinefòrum

"L'home Orquestra. Laventura dels músics catalans a Amèrica"

Aquest treball evoca tota una generació de músics, la major part catalans, que durant la dècada dels anys 40 i 50 van deixar enrere la dictadura franquista i van decidir embarcar-se i anar a fer les Amèriques.
El relat pren com a protagonista i fil conductor la figura d’un dels darrers supervivents d’aquella aventura: el multiinstrumentista Jesús Peyrón (Barcelona, 1930), que va adoptar el nom artístic de Jesús Moreno.
Peyrón va ser un dels protagonistes destacats de l’edat daurada de les grans orquestres de ball. És l’únic que va saber construir-se una carrera excepcional, actuant als millors escenaris del món i acompanyant a artistes d’alçada com Frank Sinatra, Nat “King” Cole, Édith Piaf, Judy Garland, Benny Goodman, Benny Moré, Xavier Cugat i molts altres.
Però en aquest treball també es recorda l’èxit que van tenir formacions molt anomenades en el seu moment,  com Los Chavales de España, o l’orquestra Fatxendes de Sabadell, que per fer el salt a Amèrica es va anomenar Casino de Sevilla, ambdues formades majoritàriament per músics catalans. És un dels capítols poc recordats de la història musical del nostres país i que va fer història a Cuba durant la dècada dels 50, abans de l’arribada de Fidel Castro.
Peyrón va ser amic i company de promoció de músics com Tete Montoliu, Rudy Ventura o el cantant Josep Guardiola i des de fa uns anys resideix a Granollers (Vallès Oriental). Aquest documental és la seva història, explicada per ell mateix, i també un retrat de tota una generació de músics irrepetible.
El treball inclou més d’una quinzena d’entrevistes i incorpora nombroses imatges d’arxiu (seqüències de pel·lícules, actuacions televisives...), així com un important nombre de fotografies inèdites o poc vistes, provinents de fons particulars. També s’ha tingut cura de l’apartat musical, rescatant algunes cançons originals d’aquelles orquestres.

2017 / 78 Min / V.O

Direcció: Àlex Gómez-Font, Carles Riobó

Presentació a càrrec de Karles Torra

3 € - Socis Gratuït