Skip to main content
Concert
Jazzterrasman 2014 Bruce Barth Trio + Perico Sambeat
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Bruce Barth
Piano
imatge artista/instrument
Masa Kamaguchi
Contrabaix
imatge artista/instrument
Stephen Keogh
Bateria
imatge artista/instrument
Perico Sambeat
Saxos
Body

Bruce Barth és el dotzè premi Jazzterrasman!!

El guardó és un reconeixement al vincle amb el club terrassenc i també a la seva carrrera i vocació per la difusió i transmissió del jazz. El pianista, compositor, arranjador i director musical nascut a Pasadena (California, 1958) va debutar el març de 1994 a l'escenari de la Nova Jazz Cava coincidint amb la seva inauguració i des de llavors ha demostrat la seva destresa en onze ocasions més, tant en el marc del Festival com en la Temporada Estable. La coincidència de l'estrena de Barth a Terrassa amb el 20è aniversari de la Nova Jazz Cava confereix al Jazzterrasman 2014 d'un caràcter molt especial.

Per aquesta vetllada en la qual ell serà el gran protagonista, Barth ha volgut compartir el premi amb el públic del Festival amb un concert en format íntim i a trio amb els músics amb qui toca habitualment quan gira per Europa, és a dir, Masa Kamaguchi (contrabaix) i Stephen Keogh (bateria). En la segona part del concert, el saxofonista valencià Perico Sambeat, que ja va ser Jazzterrasman el 2011, s'unirà a la celebració. Sambeat i Barth van gravar dos discos als anys 90: “Some Other Spring” (1998), a duo, i “Jindungo” (1997), en format quartet.

Format en el New England Conservatory de Boston, Bruce Barth es va situar professionalment com a pianista acompanyant el compositor George Russell. Després d’una gira amb Nat Adderley, va començar a treballar amb Stanley Turrentine i posteriorment amb Terence Blanchard amb qui va enregistrar cinc discos i quatre bandes sonores de pel·lícules, d’entre les quals destaca “Malcom X”, de Spike Lee. Com a líder va debutar amb “In Focus” (Enja, 1992), després va venir “Morning Call“ (Enja, 1994). Ambdós treballs discogràfics van ser considerats dins dels deu millors discos de l'any per el rotatiu The New York Times. Actualment Bruce Barth és també un prestigiós productor discogràfic. Les seves produccions per al segell Maxjazz i les seves aparicions al costat de vocalistes com Luciana Souza, Rene Marie o Carla Cook, el converteixen en un professional molt sol·licitat de l’escena de Nova York. Aquesta serà la setena vegada que Bruce Barth toca en el marc del Festival de Jazz Terrasa, la darrera de les quals va ser com a teclista del Luis Bonilla Quintet el 2012.

Preus: Web 18 € - Anticipada i Taquilla 20 €

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
20,00€ (taquilla)
Entrades externes