Skip to main content

Artistes a 1999. 18è FJT

Josep Maria Farràs

Josep Maria Farràs (Terrassa, 1942) Format en el Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, és un 'producte' genuí de la tradició jazzistica d’aquesta ciutat. Josep Maria Farràs ha destacat sempre per una sonoritat potent i agressiva, i una versatilitat estilística, que li ha permès col·laborar amb bons resultats amb formacions de jazz tradicional –com la Jai Jazz Banda– i en grups més propers al Be Bop i les seves ramificacions posteriors.

Adrià Font

Ardía Font, neix a Terrassa el 1945, de nen, es queda bocabadat mirant el baterista de les orquestres, que per festes Majors actuaven a Terrassa. Aquesta inquietut,que demostra, ès va consolidant als pocs anys ,quan com si fos un joc, juntament amb el seu cosí Joan Font, i en Jaume Puig, formen un petit conjunt musical, l’Orquestra Estrella. Una mica mès tard, conecta amb Josep Puigbò, molt més preparat musicalment, essent, des d'aleshores un mestre inseparable...

Horacio Fumero

Horacio Fumero va estudiar al Conservatori Manuel Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Supérier de Misique de Ginebra.El 1973 arribava a Europa al Festival de Jazz de Montreux de la mà de Gato Barbieri. Els primers anys resideix a Ginebra on col.labora, entre d’altres, amb l’Orquestre a’Cordes de Lausanne.

Toni Solà

Toni Solà es un dels més importants saxofonistes del nostre panorama jazzístic i sens dubte el més important dins dels estils més tradicionals i arrel.lats del jazz a casa nostra.Al marge de la seva tasca televisiva al costat d´Andreu Buenafuente,amb qui ha treballat a més de 1200 programes al llarg dels anys,Toni Solà ha desenvolupat una fructífera carrera dins el jazz que l´ha dut a treballar amb músics de renom internacional com: Gene “Mightyflea”Conners,Bobby Durham,Rob Bargad,Grant Stewart,Harry Allen,Jesse Davis,Charmin Michelle i especialment Scott Hamilton quí ha col.laborat al seu

August Tharrats

L’August és, sens dubte, el pioner del Blues i Boogie Woogie piano a Catalunya. Nascut a Barcelona l’any 1956, als 4 anys descobreix el Blues escoltant els discos de Ray Charles, Louis Armstrong, Lionel Hampton... és autodidacta, això ha fet que s’apropi a aquesta música amb humilitat, creant un llenguatge personal. Potser per això músics de la talla de Teddy Edwards, Gene 'Mighty Flea' Connors o B.B.King, l’han felicitat per la seva manera de tocar Blues.

Francesc Capella

Nascut a Barcelona, estudia piano clàssic amb Maria Carbonell i Albert Giménez. Destaca la seva col.laboració amb cantants com Lucrecia, Moncho, Big Mama, Laura Simó, Carme Canela i Maria del Mar Bonet. En l’àmbit del Jazz ha treballat amb solistes com Bob Sands, Sean Levitt, Eladio Reinon, Mario i Jordi Rossy i Jordi Sabater. Ha fet d’arranjador per orquestres, companyies de teatre i dansa, TV2 i TV3, però sobretot destaca el seu treball com a arranjador de Tete Montoliu per Big Band i la seva col.laboració amb La Vella Dixieland.

Benet Palet

Neix a Ullastrell (Barcelona) al 1964. S'inicia en el món del Jazz al voltant de la Jazz Cava de Terrassa en la seva primera època (c/ Sant Quirze). Participa en Seminaris Internacionals de Jazz amb Thad Jones, Hal Crook, Chuck Israels, Marc Johnson, etc.Ha participat en nombrosos Festivals Internacionals de Jazz: Terrassa, Europa Jazz Festival, Getxo, Madrid, Sevilla, Barcelona, Eivissa, Amberes, Copenhague, etc.

Olivier Rocque

Olivier Rocque: Bateria. Nascut a París comença els seus estudis al Conservatori de Epinay sous Sénart i segueix a l’IMPF de Marsella. Afincat a Barcelona desde el 1997 participa a la Barcelona Swing Orquestra més tard amb la formació Swingset i actúa a diversos festivals de Jazz. També ha acompanyat a grans músics com Lucki Guri, J.Mª Farràs o Ignasi Terrazza. És membre de Marc Ferrer Trio i forma part del grup Crazy Blues Band amb la Big Mama Montse amb qui grava un álbum.

Víctor de Diego

La seva marxa professional comença el 1984 a Bilbao, la seva ciutat natal, tocant amb grups com Pork Pie Hat, Infussion i Quartet Creciente, amb els quals obté nombrosos premis en els festivals de San Sebastián, Getxo, Mallorca i Eivissa, com el premi al millor solista al festival de Sant Sebastián en 1986, premi especial de la crítica amb Quartet Creciente al festival d'Eivissa el 1987, 2n premi del concurs de grups del Festival de Getxo 1986 amb Pork Pie Hat, etc. Treballa amb l'Orquestra simfònica de Bilbao sota la direcció del mestre Enri

Ignasi Terraza

Nascut a Barcelona el 1962, l’Ignasi no es va interessar per la música fins que es va quedar cec poc abans de fer els deu anys, però aviat es va sentir especialment atret pel jazz. Un grapat de discos que no estaven gens malament i un piano de la família van fer la resta. El 1980 va actuar per primera vegada en públic, i la seva presència es va fer habitual en el circuit local quan va prendre la decisió de dedicar-se completament al jazz, després d’haver-se llicenciat en informàtica i d’haver combinat durant una temporada la música i la professió de programador.

Juan De Diego

Trompetista natural de Bilbao, 1968. Inicia els seus estudis musicals al matricular-se de solfeig, trompeta i harmonia al Conservatori Superior de Bilbao. Participa en diversos Seminaris Internacionals on rep classes de Ze Eduardo, Jean Luc Vallet, Jimmy Owens, Michael Mossman, George Garzone, Jorge Rossy, entre d’altres.

Amadeu Casas

Amadeu Casas, músic barceloní, d'una dilatada trajectòria dins del terreny del Blues, ha participat en els projectes més ambiciosos del Blues a casa nostra, com ho demostra haver estat membre fundador de grups de provat prestigi com: Blues Reunion, Blues Messengers, Slide Company i Tandoori Lenoir. Conjuntament amb Big Mama, August Tharrats, Dani Nel.lo i Txell Sust, artistes amb els quals treballa habitualment, forma part del panorama del Blues més seriós a Catalunya.

Artur Regada

Nascut a Barcelona, realitza estudis de contrabaix al Conservatori de Música de Barcelona, al Conservatori de Cergy-Pontoise (Paris), a l’Aula de Música Moderna i al Taller de Músics. És membre fundador de La Vella Dixieland, amb la que ha realitzat mes de 1500 actuacions. Ha participat també als Festivals de Jazz de New Orleans i Japó. Ha col.laborat amb diferents formacions i solistes del món del Jazz com Tete Montoliu, La Locomotora Negra, Joe Newman, i d’altres estils com Lluís Llach o Núria Feliu.

Pau Casares

Clarinetista, saxofonista, director de banda i pedagog, Casares ha tocat a Terrassa des de 1973 en espais com l’antiga Jazz Cava (1971-1985), la Nova Jazz Cava i els diferents escenaris històrics del certamen egarenc on ha mostrat la seva destresa instrumental en més de 130 ocasions.

Joan Albert

Neix a Barcelona el 1950. Un dia de 1965 sent un tema d'un programa de televisió que l’hi descobreix la seva veritable afició musical. El tema era 'Take Five' de Paul Desmond. Es matricula al Conservatori de Barcelona però dos anys després, les venerables aules se l’hi cauen a sobre. El clàssic no és el seu. Els discs seran els seus primers tutors, Sidney Bechet i Rex Stewart els seus primers acompanyants. Charlie Parker marca la primera revolució, el be-bop obre els horitzons; John Coltrane serà la segona.

Gorka Benítez

Nascut a Bilbao, estudia en el Conservatori de la seva ciutat, al Taller de Músics, i més tard obté una beca que li permet de passar tres anys a Nova York. En aquest temps perfecciona els seus estudis en diferents escoles i també amb professors particulars (Dave Kikoski, Billy Hart, Jim Hall, Barry Harris, Cecil Bridgewater ...). Graduat en Jazz Studies Program al Harbor Performing Arts Center. A Nova York crea el seu propi trio on interpreta composicions pròpies i actua en diversos clubs, on també comparteix escenari amb Jim Leff, Walter Perkins, Max Roach, etc.

Xavier Figuerola

Barcelona, 1962.Estudia el superior de clarinet al Conservatori Municipal de Barcelona. El 1983 entra com a professor de saxo i clarinet al Taller de Músics de Barcelona. Ha aconseguit diversos premis amb diferents festivals: 2n premi del festival de jazz de San Sebastián amb el grup Beboporum octet, 2n premi del Festival de jazz de Berlín amb la Big Band del Taller de Músics. Ha format part de diferents grups de jazz com Madagascar, Lluís Vidal Trio + Octet de Vent, Manel Camp jazz quintet, Big Band de Terrassa, Afro Blue, etc...

Txell Sust

Malgrat que la seva formació és essencialment autodidacta, ha realitzat cursos de veu en el Taller de Músics de Barcelona amb els professors Errol Woisky i Xavier Garriga, on paral.lelament ha iniciat els estudis de solfeig auditiu. Aquesta jove cantant catalana ha col.laborat amb formacions diverses, entre les que destaquen, Jaleo, P.G.Band, Barcelona Hot Seven, Txell Sust Jazz Gallery, Pep Sala i La Banda del Bar,Love Project o August Tharrats Trio.

Billy Branch

Jove, dinàmic i amb gran talent, manté viu l’esperit del blues amb la seva harmònica, tot i que no és un bluesman típic. Neix a Chicago en 1951, encara que a l’edat de 4 anys la seva família es trasllada a Los Angeles. Als 11 anys compra la primera harmònica amb la que ràpidament es familiaritza. Continua practicant, però la seva autèntica relació amb el blues no es produeix fins que retorna a Chicago, després de completar els estudis a Los Angeles. En el 69 li fou concedida una beca per a completar la seva graduació en Ciències Polítiques, a la University of Illinois.