Pasar al contenido principal
Concert
Xavi Torres "Quarantena Songs"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Xavi Torres
Piano
imatge artista/instrument
Marco Zenini
Contrabaix
imatge artista/instrument
Andreu Pitarch
Bateria
Body

Preu Web i Taquilla 18 € - Socis 13€

La prestigiosa discográfica dels Paisos Baixos Dox Records editava a finals de l’any passat Quarantena Songs (Dox Records, 2023), un recull de les peces que el pianista Xavi Torres va escriure durant el primer confinament de la pandèmia com a excercici per mantener l’energia creativa. Va composar una peça cada dia al llarg d’un mes. 

De les 30 cançons, en va fer una sel·lecció enregistrada amb dos seccions rítmiques diferents i en format trio. D’una banda, la formada per l’holandès Clemens Van Der Feen (Brad Mehldau, Fred Hersch) i Jamie Peet (Gregory Porter) i, d’altra, amb Reinier el Negrón Elizarde (Chucho Valdés) i l'Andreu Pitarch (Miguel Zenón). El resultat és una música que parla per si sola, expressant tots els sentiments contradictoris del moment: de la tristesa a l'esperança i de la nostàlgia a la gratitud. El mateix Pitarch a la bateria i Marco Zenini al contrabaix, desgranaran els temes del nou treball.

El virtuós pianista català Xavi Torres és un dels joves músics més destacats de l'escena europea. Actualment viu a Amsterdam, després d'haver estudiat Clàssica i Jazz i el Conservatorium van Amsterdam. Ha guanyat diversos premis, entre els quals el Concurs de Jazz Holandès amb el seu trio i el Premi al Millor Àlbum Enderrock 2020, entre d'altres. És el segon músic de l’estat espanyol que participa a la final del prestigiós Thelonious Monk Jazz Competition el desembre de 2018, després que ho fés Jordi Rossy el 1992.

xavitorresmusic.com

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
15,00€ (taquilla)
tickets
Precio
10,50 €