Pasar al contenido principal
Data de publicació
Cuerpo
  • Les presentacions discogràfiques es combinen amb els debuts musicals i les Jam Sessions al llarg de cinc setmanes

Engeguem un mes de juny jazzístic amb 6 concerts, 5 Jam Sessions i 1 sessió especial de swing ballable que ens porten directament al solstici d’estiu i a la Festa Major de Terrassa, a partir del 30 de juny.

“Jazz en la nostra llengua” protagonitza el primer dels concerts. Jazz Clar i en català amb una representació de destacats músics de l’escena. Adela Vilà posa veu al cançoner nord-americà amb adaptacions pròpies i es recolza amb els músics Carles Pineda (saxo alt), Elisabet Raspall (piano), Pau Lligadas (contrabaix) i Pau Bombardó (bateria).

El trio del pianista i compositor Manuel Vallribera obrirà un variada sessió jazzística la nit de dissabte 3 de juny amb la col.laboració de la jove vocalista Gal.la, com a convidada. Aquesta primera proposta denominada “Open Jazz” es combinarà amb la música del contrabaixista mexica Juan Carlos Buchan que, influenciat per cultures occidentals i orientals, sintetitza la seva música amb aires balcànics i afro-antillans.

El circuit #culturadesala arriba a Terrassa amb el flamenc-fusió de María Toro i les bases electròniques de José Carra

Amb una idea que neix del flamenc i creix cap al jazz, María Toro (9 de juny) presenta, per primera vegada a la Nova Jazz Cava, Fume (Jazz Activist, 2020), un àlbum que recull les seves vivències musicals arreu del món amb el rerefons de la seva terra natal, Galícia. La flautista crea les melodies des del flamenc i les col·loca sobre el matalàs del jazz amb el so inconfusible de la flauta travessera.

Una setmana després, Terrassa també veurà debutar al pianista malagueny José Carra presentant el nou treball Satélite (Taghrid Records, 2022). El concert (16 de juny) tindrà els mateixos músics que han participat en l’enregistrament: el trio habitual de Carra, amb Bori Albero (contrabaix), Dani Domínguez (bateria) i Luís Regidor (guitarra i veu) i Enrique Oliver (saxo). Melodies elaborades, una base propera a l’electrònica i al rock metal i unes harmonies que recorden al clàssic i se submergeixen en un so totalment eclèctic.

Aquests dos concerts s’emmarquen en el nou circuit estatal #culturadesala que inclou diversos clubs de jazz i proposa prop de 200 concerts i més de 25 artistes en gira entre els mesos d’abril i juliol.

 

El jazz experimental d’Òscar Domènech

El diàleg, la complicitat i la improvisació dels músics del projecte d’Òscar Domènech dibuixen un món sonor variat amb temes originals molt oberts de tall jazzístic, free i ambiental. Es tracta del primer projecte i enregistrament com a líder del bateria barceloní que s’acompanya de Pol Padrós (trompeta), Sergi Sirvent (trompeta i piano), Jorge Abadias (guitarra) i Jordi Mestres, (contrabaix).

Íntim amic d’en Tete Montoliu i del també vibrafonista Bobby Hucherson, el veterà músic català Geni Barry (17/6) uneix l’experiència i el talent amb un concepte del Jazz eminentment fresc i comunicatiu, alhora que amb una especial capacitat per abordar el repertori d’un concert de forma imaginativa. S’acompanya d’un nou trio format per Sergi Sirvent al piano, Tempe BCN al contrabaix i Jordi Gardeñas a la bateria.

 

5 Jam Sessions a les 10 i Swing Ballable per Festa Major

Cada dijous (22h) la Nova Jazz Cava acull la Jam Session amb entrada gratuïta per als socis i sòcies.

L’associació Mujazzt ret homenatge al músic terrassenc Santi Caballero que ens va deixar el passat novembre, en un emotiva sessió en que els participants van compartir la música amb ell a formacions com Do Porto i Montcada 42 (1/6).

El Taller de Músics ESEM presenta a Marina Garrido Quartet (8/6) mentre que el bateria terrassenc Pau Gurpegui estrena “Autoretrat”, el seu projecte de final de carrera superior de música.

La setmana de Sant Joan, “Jamrevetlla’t” amb una nodrida representació de joves talents del Jazz desfilaran per la Nova Jazz Cava. De la mà de Jan Julià Grup Feat. Atenea Carter (22/6) ret homenatge a un dels màxims exponents de la trompeta de l’òrbita del jazz, Roy Hargrove. El darrer dijous de mes, NewOldJazz (29/6) oferirà els estàndards més sonats del Jazz de tots els temps.

La Lindy Hop Party (30/6) serà l’acte de cloenda de la Temporada de Swing Ballable a la Nova Jazz Cava amb una sessió especial de dj’s amb el suport del col.lectiu Terrassahopers i oberta al públic, coincidint amb el inici de la Festa Major de Terrassa. Tanmateix les sessions de ball dels dimecres es mantindran fins a finals de juliol.