Pasar al contenido principal
Data de publicació
Cuerpo

La Temporada Estable de Jazz Terrassa avança amb una nova tanda de 7 concerts, 4 Jam Sessions i una trobada de balladors de Lindy Hop coincidint amb el cap de setmana de Carnestoltes. Celebrem, a més, el 29è aniversari de la Nova Jazz Cava amb dos concerts liderats per saxofonistes consolidats, un regal pels socis de l’entitat que els podran gaudir gratuïtament.

La nova visita de Benavent, Di Geraldo i Pardo a la Cava és sens dubte el concert destacat del mes i suposa la presentació a Terrassa del treball discogràfic Flamenco Leaks (Mapa Música, 2019). Immersos fent música en infinitat de projectes, tan propis com aliens, un bon dia decideixen improvisar col·lectivament la seva pròpia veu, amb el llenguatge i el so característics de cadascú. El resultat és, segons ells, “una música que conscientment és impossible d’imaginar”.

«Quadern de viatge» és el projecte més personal de Miquel Galceran i representa un recorregut imaginari pels espais on han nascut físicament les seves primeres composicions. En aquesta aventura l’acompanyen Dani Comas (guitarra) i Ramon Prats (bateria).

Després de flirtejar amb la tecnologia immersiva de la realitat virtual 360º, el cantautor Roigé fa girar les noves cançons de 360º (La Catenària, 2022) i aprofita per deixar enrere la faceta de cantautor més íntim per a liderar una banda completíssima amb una secció de vents formada per 7 músics de primera línia del panorama jazzístic barceloní.

El saxofonista Artem Zhulyev ens oferirà, acompanyat pel seu quintet, un viatge per la música del també saxofonista baríton, Gerry Mulligan. Zhulyev ens guiarà a través de les melodies del disc Dragonfly(1995) de la mà de Guillermo Calliero, Xavier Algans, Paco Weht i Carlos Falanga.

El bateria i compositor barceloní Oriol Roca lidera des del 2017 el seu propi trio amb el pianista Giovanni Di Domenico i el contrabaixista Manolo Cabras, figures importants del panorama jazzístic i de la improvisació europea. Després de l’elogiat i guardonat disc de debut, s’alia amb la cantant belga Lynn Cassiers, considerada una de les veus més destacades de l'escena del Jazz d'improvisació europea. Presenten un nou treball en directe registrat a Vic i acabat de publicar, Live at Jazz Cava (Underpool, 2023).

 

29 anys de la Nova Jazz Cava

Aquest 26 de febrer es compleixen 29 anys de la inauguració de la Nova Jazz Cava. Des d’aquella nit en què Tete Montoliu posava la primera pedra musical, la sala-club ha programat més de 3.500 esdeveniments dedicats al Jazz. Per celebrar-ho, el Club de Jazz premia als seus socis amb dos concerts d’entrada gratuïta i amb saxos com a protagonistes.

D’una banda, el saxofonista Toni Solà ret un homenatge a la música de Sonny Rollins en un calidoscopi que incorpora pràcticament tota la paleta d’estils que ha conreat el genial saxofonista novaiorquès. Un recorregut colorista per les diverses etapes del “colós” del saxo tenor, que actualment té 92 anys... I d’altra, la presentació d’Aquella cosa (Underpool, 2022) a càrrec del septet liderat per tot un referent de la música improvisada. Albert Cirera planteja un seguit de vells originals on hi tenen cabuda melodies, grooves i improvisacions amb altres tres vents a primera línia –Iván González, Vicent Pérez i Marcel·lí Bayer- recolzats per la rítmica de Jaume Llombart (baix elèctric) i Ramon Prats (bateria).

 

Quatre Jam Session i la festa pels balladors de Lindy Hop

Setmanalment, la Nova Jazz Cava obre dijous les seves portes a la Jam Session, la trobada de músics i públics afins a la passió pel Jazz i les músiques improvisades. A partir de les 9h del vespre l’escenari acollirà els grups de la baterista Abril Saurí i el guitarrista David Garcia; el Taller de Músics ESEM presentant «Juizzy Quartet» i Dope, capitanejat per Oriol Cot .

Anoteu a les agendes la data del 18 de febrer! A la Lindy Hop Party hi haurà ball non-stop, amb disfresses i sense. L’acte, amb els DJ dels Terrassahoppers, és d’entrada gratuïta pels socis de la Temporada de Swing de la NJC, Jazz Terrassa i Amics de les Arts i JM.