Pasar al contenido principal
Data de publicació
Cuerpo

Bufador impenitent però mesurat, arquitecte del solo i autor d’un discurs suggeridor, JerryBergonzi va descobrir els grans del jazz d’infant. Convertit ara amb un autèntic mestre de mestres, tenim l’honor de poder gaudir-lo de nou. En aquesta nova visita, ens ofereix la seva versió més rítmica amb Renato Chico a l’orgue Hammond, Andrea Michelutti a la bateria i la participació molt especial del saxofonista valencià Perico Sambeat, un dels grans referents del jazz europeu d’avui.

La “Fira Modernista” fa parada al Ptge. Tete Montoliu de la mà del baterista vallesà Enrique Heredia i sota la batuta del trombonista barceloní establert a París, Ramon Fossati amb el nou grup Barcelona Jazz Septet: una proposta que es mou entre el swing i el mainstream amb elements moderns. 

Sempre buscant nous reptes, el Quartet capitanejat per Laura Simó i Francesc Capella ens presenta la seva visió personal sobre un dels llibrets més innovadors i trencadors dels anys 50, el musical “West Side Story”.

 

Swing, blues, debuts i nous projectes

També el jazz interpretat en clau de swing i fins i tot ballable, sonarà aquest mes a la NJC amb autèntics especialistes. D’una banda Ricard Gili i Oriol Romaní al capdavant dels Hot Jazz Cats; de l’altra els 5 O'Clock Jazz Band tot recuperant el vell estil de la ciutat del Delta del Mississippí amb el que ens delectaran amb la força del Blues, el Dixie, el New Orleans...una vetllada per moure peus i cor!

La solidesa entre el pianista hongarès Matyas Bartha i el baterista espanyol Guillem Arnedo des del inici de la seva col.laboració l’any 2015, quan es van conèixer a la ciutat de Nova York, ha convertit aquesta aliança en la formació estable Bartha & Arnedo Quartet. En el seu debut a Terrassa descobrirem el so profund, alhora refrescant, un elegant art del swing i temes originals.

Carolina Alabau i Èlia Bastida presenten nou projecte. Fusiona la personalitat musical de cadascuna i crea una atmosfera única. Amb recorreguts diferents i experiències consolidades en diversos projectes com la Sant Andreu Jazz Band o Quartet Mèlt, ara són un duet estable amb disc de debut. Meraki recull temes propis, bossa-nova, cançó mediterrània i jazz.

Finalment el blues del guitarrista barceloní Agustí “El Doctor” Mas ens prescriu una recepta amb peces de Steve Winwood, Willie Dixon o Eric Clapton i la complicitat d’una sòlida banda de fidels companys i disc publicat. 

I Jam Session tots els dijous, aquest mes liderades per Sergi Torrejón, Enric Alegre, el projecte Violintastik Swing Train  i el Combo Grau Professional del CEM