Pasar al contenido principal
Concert
Christian McBride & Inside Straight
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Christian McBride
Contrabaix
imatge artista/instrument
Jaleel Shaw
Saxo alt
Saxo soprano
Peter Martin
Piano
Warren Wolf
Vibràfon
Carl Allen
Bateria
Subtitol
Localitats Exhaurides!
Body

 

Preu Web i Taquilla 35 €

Localitats Exhaurides!

El debut a Terrassa del contrabaixista, compositor i director artístic del Newport Jazz Festival des del 2016, Christian McBride, és un dels plats forts del programa. Considerat entre els millors puntals rítmics de l’univers jazzístic, no endebades la seva mestria ha estat fonamental per cracks com Chick Corea, Pat Metheny o Wynton Marsalis, entre molts d’altres, i compta amb més 300 àlbums com a sideman.

Ens visita al capdavant del seu projecte Inside Straight format el 2007. Amb el quintet computen tres àlbums enregistrats: Kind of Brown (Mack Avenue, 2009), People Music (Mack Avenue, 2013) i Live at the Village Vanguard (Mack Avenue, 2021). Aquest darrer és un directe des del mític Village Vanguard de Nova York amb material original dels cinc membres de la banda i de clàssics d’Ellington i Hubbard. Excepte el 2020, Inside Straight ha tocat al Village Vanguard cada any al llarg de la darrera dècada. És oportú conèixer que precisament el passat mes de novembre s’ha commemorat el 64è aniversari del primer “Life” al Village Vanguard de Sonny Rollins, A Night at the Village Vanguard (Blue Note, 1957).

L’estrena a Terrassa del quintet nord-americà el formen el saxofonista Steve Wilson, a qui el públic va descobrir l’any 1989 i que ara torna a la ciutat després de la seva darrera actuació, ara fa 17 anys; el pianista Peter Martin, aclamat l’any 1994 a la Nova Jazz Cava acompanyant al excels Roy Hargrove; el multiinstrumentista Warren Wolf que debutarà al Festival amb el seu vibràfon i Carl Allen, participant del 2on FJT (1983) amb el quintet del trompetista Freddie Hubbard al Cinema Rambla i en la 10a edició amb el quartet del saxofonista Jackie McLean al Centre Cultural. Després de 31 anys, aterrarà a Terrassa i tocarà per primer cop a la Nova Jazz Cava. 

El concert dels Inside Straight a Terrassa serà l’única parada a Catalunya en una gira europea de 13 concerts que recorrerà 10 paisos en només 17 dies.

.www.christianmcbride.com

 

 

 

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
35,00€ (taquilla)