Laia EstruchArturo Laso
Data: 
Sábado, 2 Octubre, 2021 - 20:30
Preu: 
7,00€ (taquilla)
Organitzadors: 
Festival TNT!

Mix - Laia Estruch

La Laia Estruch és una creadora a mig camí entre les arts visuals i la performance. Des d’aquest lloc particular investiga el cos i la veu per posar-los en relació amb l’escultura i porta al TNT Mix, una producció del Festival Domingo de La Casa Encendida de MadridUna proposta on, dels tres elements que normalment posa en joc, la veu pren el protagonisme.

En el cas de la Laia, el terme-paraigüa performance vol dir, sobretot, que no fa teatre, que no ve mai a representar res. Al contrari. Ella treballa sempre en i amb el directe, duent a terme accions que no s’allunyen ni un mil·límetre de les parcel·les de vida que són els moments que comparteix amb el públic.

En aquestes parcel·les la Laia crea escultures, cada vegada de nou i de diferent manera. Escultures més o menys abstractes i sempre prou grans perquè l’acabin abraçant sencera. Escultures que, des d’aquesta magnitud, esdevenen el lloc mateix de la trobada a tres entre cos, veu i objecte. La performance, mentrestant, inclou l’acció de produir la cosa en si i la producció de la Laia mateix en tant que la fa.

Quin rol hi juga la veu, en tot això? En cada nou tram d’aquesta investigació la Laia observa i treballa la veu com un cos més, com un material amb volum que pot informar l’escultura i reforçar la condició efímera del tot com a part indestriable del present. Perquè la veu, com el moviment, ja ho té això: que passa.

Mix, les veus es queden soles. Aquest cop, la Laia fa escultura resumint, recordant, revisitant, i recreant les diferents veus que ha entrenat des de 2010 perquè formessin part de les peces que l’han duta fins aquí.

Editades en i pel moment, esdevindran així un nou tram del seu recorregut, una nova parcel·la de vida —viscuda i compartida amb el públic del TNT.

Venda d'entrades

CREACIÓ I INTERPRETACIÓ: Laia Estruch Mata

ANY DE REALITZACIÓ: 2021

PRODUCCIÓ: Festival Domingo (La Casa Encendida).

Durada 45'

www.tnt.cat/espectacle/mix