Yonathan Avishai Trio & Ariel BrínguezJoan Carles Abelenda Yonathan Avishai Trio & Ariel Brínguez Yonathan Avishai Trio & Ariel Brínguez
Data: 
Sábado, 10 Octubre, 2020 - 21:30
Tipus esdeveniment: 
Estil: 
Preu: 
33,00€ (taquilla)

Yonathan Avishai Trio & Ariel Brínguez

Web 30 € - Anticipada i Taquilla 33 € - Aforament limitat!

Subtil i elegant, el pianista franco-israelià Yonathan Avishai és un altre dels grans noms de l’escena del Jazz sorgits d’Israel i una de les veus més singulars de la seva generació. El seu trio amb el baixista Yoni Zelnik i el bateria Donald Kontomanou porta anys consolidat com una de les ofertes més exquisides en aquest format.

En el seu debut al Festival, el trio d'Avishai es completa amb la presència estel·lar del saxofonista cubà Ariel Brínguez. Brínguez, actualment resident a Madrid, ha format part de la Latin Big Band i de la Nat King Cole Ensemble del saxofonista nord-americà David Murray i actualment és un dels membres de Ketama i Irakere, la formació que dirigeix el pianista i compositor cubà Chucho Valdés. A banda, compta amb diversos projectes com a líder, alhora que reconeixements mundials en forma de premis.

Nascut a Tel Aviv però establert a França les dues darreres dècades, Yonathan Avishai és company habitual del quartet del trompetista Avishai Cohen i del baixista Omer Avital. L'any 2017 va ser elegit "Revelació francesa de l'Any" per Jazz Magazine. Joys and Solitudes (ECM Records, 2019) és el resultat del seu debut per a l’exigent discogràfica alemanya. Un dels discos del 2019, sens cap mena de dubte. Avishai crea un món poètic, ric en emoció i matisos. Les seves composicions són sòbries, subtils i d’un gran refinament.

L’educació i l’acció cultural han acompanyat en tot moment la seva trajectòria professional. Especialitzat en musicoteràpia, va ser l'impulsor d'un espai associatiu de Tel Aviv dirigit a promoure la creació musical des d'una vessant social i local de la cultura, organitzant Jam sessions i concerts a escoles dels barris. Tot un referent cultural i humà.

www.yonathan-avishai.com