Pasar al contenido principal
Concert
Donny McCaslin Quartet
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Donny McCaslin
Saxo tenor
imatge artista/instrument
Jason Lindner
Piano
Teclats
imatge artista/instrument
Jonathan Maron
Baix elèctric
imatge artista/instrument
Nate Wood
Bateria
Subtitol
"Beyond Now"
Body

 

Donny McCaslin recorda a David Bowie

Des de la seva primera nominació a “Millor Solo instrumental de jazz” als Grammy de 2004, la trajectòria del saxofonista nord-americà Donny McCaslin no ha parat de créixer. Considerat per molts una revelació musical i elogiat pel seu virtuosisme i emotius solos, McCaslin és pura energia jazzística amb un so brutal i atmosfèric alhora.

La seva carrera discogràfica com a líder va començar amb el llistó ben alt quan l'any 1998 enregistra Exile and Discovery (Naxos Records, 1998), al costat dels prestigiosos músics Billy Drummond a la bateria, el pianista Bruce Barth i el baixista Ugonna Okegwo. Però quan va començar realment a cridar l'atenció va ser amb els seus solos en grans orquestres, primer a la Ken Schaphorst’s Big Bandy i més tard a la Maria Schneider Orchestra; aquesta darrera participació li va valer una nominació als Grammy com a "Millor Solo instrumental de Jazz" per la seva interpretació al disc Concert In The Garden (2004).

Fins a dia d'avui, acumula una llista de 12 títols de composició pròpia i una llarga trajectòria de concerts en els millors festivals del món. En la darrera dècada ha treballat en gravacions de músics de primera línia com Danilo Pérez, Luciana Souza, Uri Caine, Tom Harrell, Brian Blade, John Pattitucci, The Mingus Band i Pat Metheny, entre molts d'altres.

Tanmateix, la seva repercussió mediàtica s'ha disparat arrel de la col·laboració en l'enregistrament del darrer disc de David Bowie, Blackstar. El seu treball en el darrer àlbum del Duc Blanc ha estat una inspiració per a la seva carrera, segons declaracions del músic californià. Precisament Beyond Now (Motema, 2016), el disc que presentarà a Terrassa, està directament inspirat en una cançó de Bowie que va quedar-ne exclosa. La presentació d'aquest disc ha trepitjat fins ara els 5 continents a través de més de 80 concerts. Actualment, el músic està fincat a Brooklyn i preparant un nou treball per aquest 2018.

Val la pena esmentar que la Nova Jazz Cava va tenir el privilegi fa vint anys d'acollir McCaslin com a sideman al costat del guitarrista Fernando Tarrés. Ara com a líder indiscutible, torna a Catalunya amb una banda de primer nivell: el teclista Jason LindnerJonathan Maron al baix elèctric i Nate Wood a la bateria.

www.donnymccaslin.com

Web 27 € - Anticipada i Taquilla 30 €

Escolta el "JazzBack" dedicat a Donny McCaslin de Karles Torra al programa "Jazz Club"!

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
30,00€ (taquilla)
Entrades externes