Pasar al contenido principal
Concert
Nnenna Freelon
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Nnenna Freelon
Veu
Bill Anschell
Piano
imatge artista/instrument
Joshua Ginsburg
Contrabaix
imatge artista/instrument
Mario Gonzi
Bateria
Body

De l’escena de l’altra banda de l’Atlàntic, destaca la participació de la cantant de Massachusetts Nenna Freelon qui visita per segona ocasió el Festival on debutava l’any 1995. Vint-i-tres anys després, la figura artística de Freelon ha crescut en escreix, essent avui una de les veus més respectades de l’escena jazzística internacional. Per al seu retorn a la Nova Jazz Cava Freelon es presenta amb Bill Anschell (pn), que curiosament va acompanyar a la cantant en l’esmentat debut a Terrassa, Joshua Ginsburg (cbx) i Mario Gonzi (bt). Com molts artistes de la seva generació, començà cantant en el si de la comunitat religiosa. Posteriorment amplià coneixements musicals amb el mestre Yusef Lateef i col·laborà amb artistes com Ray Charles, Al Jarreau, Dianne Reeves, Diana Krall, Clark Terry, Herbie Hancock o Ellis Marsalis, entre molts altres. El Carnegie Hall, l’Apollo Theater o els festivals de Montreux o Monterrey, han acollit una artista que combina el jazz amb la interpretació. Ha estat reconeguda amb guardons com el premi “Billie Holiday” de l’Academie du Jazz, dues vegades designada com a "Lady of Soul" per la Soul Train Awards i nominada en cinc ocasions en diverses categories dels Premis Grammy.

La cantant nord-americana compagina la feina de vocalista amb altres disciplines com el cinema. Ha participat en films com What Woen Want (2.000), al costat de Mel Gibson i Helen Hunt, però també com a compositora i arranjadora musical. Recentment, ha dirigit l'obra de teatre The Clothesline Muse, un espectacle multidisciplinar on la música i el ball conviuen amb la paraula i les projeccions audiovisuals.

Una altra de les seves passions és l'ensenyament: joves músics i no músics de totes les edats han rebut les seves classes magistrals i tallers. La cantant ha rebut nombrosos reconeixements per aquesta dedicació a la docència.

www.nnenna.com

Web 27 € - Anticipada i Taquilla 30 €

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
30,00€ (taquilla)
Entrades externes