Pasar al contenido principal
Concert
Antonio Serrano "Tootsology"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Antonio Serrano
Harmònica
imatge artista/instrument
Albert Sanz
Piano
Veu
Teclat
imatge artista/instrument
Dee Jay Foster
Contrabaix
imatge artista/instrument
Esteve Pi
Bateria
Ignasi Terraza Trio & Luigi Grasso "Looking Back and Forward"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Luigi Grasso
Saxo alt
imatge artista/instrument
Ignasi Terraza
Piano
imatge artista/instrument
Horacio Fumero
Contrabaix
imatge artista/instrument
Esteve Pi
Bateria
Body

La vetllada del 31 de març a la Nova Jazz Cava presenta un doble concert. Per començar, una producció exclusiva del Festival amb el tribut que l’harmonicista Antonio Serrano oferirà al seu ídol, el recentment desaparegut mestre Toots Thielemans, amb qui va compartir l’escenari de la Nova Jazz Cava a la 27a edició del festival vallesà. La segona proposta presenta al jove i prometedor saxofonista italià Luigi Grasso de la mà del sòlid pianista català Ignasi Terraza. Un repertori abocat als grans mestres del bebop. 

22h Antonio Serrano "Tootsology"

Record a Toots Thilemans (1922 – 2016)

Antonio Serrano ha estat membre del grup de Paco de Lucía durant els darrers 10 anys, amb el que va fer 8 gires mundials. Com a músic de jazz ha tocat amb Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Jerry Gonzalez, Chano Domínguez, Lou Bennet, Jorge Pardo, Vicente Amigo, Tomatito, Perico Sambeat y Javier Colina, entre altres. Com a músic de sessió ha enregistrat més de 300 col·laboracions amb la majoria d'artistes del pop-rock nacional —Pedro Guerra, Joaquín Sabina, Ana Belén, Victor Manuel—, i en formacions de bandes sonores com Carne trémula de Pedro Almodóvar. La seva discografia com a líder compta amb 11 treballs.

La trajectòria trepidant d'Antonio Serrano li ha servit per rebre el Masters of Mediterranean Music en Jazz Flamenc per la seva aportació revolucionària a aquest estil, atorgat al 2014 pel Berklee Mediterranean Music Institute. Més recentment, ha rebut el Grammy Latino per part de la Latin Academy of Recording Arts & Sciences, en reconeixement a la seva participació en la gravació del disc Entre 20 aguas: a la música de Paco de Lucía (Universal, 2015).

El músic madrileny s'ha encarregat de la difícil tasca d'elaborar una selecció dels temes més representatius de cada època. “Ningú ha sabut traduir a l'harmònica el llenguatge del jazz amb més encert que Toots Thielemans”, afirma. Durant el concert es recordaran grans èxits com “Sesame Street”, “Midnight Cowboy Theme”, “Moon River” i, sens dubte, la composició més popular amb diferència del músic belga, “Bluesette”. 

23h Ignasi Terraza Trio & Luigi Grasso "Looking Back and Forward"

Homenatge als mestres del bebop amb segell personal

Interessantíssima aliança on el trio d’Ignasi Terraza i Luigi Grasso, un dels saxos alt més destacats del panorama europeu actual, ens convida a revisitar alguns dels seus bopers admirats amb temes de Charlie Parker i Cannonball Adderley i sorprendran amb l’estrena d’una sèrie d'originals de Terraza dedicats a músics com Clark Terry, Frank Wess, Benny Green, Tete Montoliu, Antonio Carlos Jobim o  Thelonious Monk.

Als seus 30 anys, Luigi Grasso té ja un llarg trajecte professional: amb 13 anys va publicar el seu primer disc com a líder. Wynton Marsalis el va destacar com "un dels joves amb més talent dels que ha escoltat en els últims 20 anys". El seu so àgil, incisiu i de gran força rítmica encaixa perfectament amb el trio del pianista barceloní. Fresc i profund, líric, estimulant i ple de swing,  el coneixement de Terraza de la historia del jazz li confereix una gran flexibilitat estilística, reconeguda internacionalment amb el The Great American Jazz Piano Competition 2009, guardó que va ser el segon europeu en aconseguir-ho.

Web 22.50 - Anticipada i Taquilla 25 €

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
25,00€ (taquilla)
Entrades externes