Pasar al contenido principal
Bio

Rellevant percussionista català nascut a Barcelona el 1966, Miralta comença a estudiar bateria als set anys. Cinc anys més tard rep la primera classe amb Pau Bombardó. Ampliarà els seus estudis a l’Escola de Música Zeleste i al 'Taller de Músics' de Barcelona, així com estudia paral·lelament percussió d’altres països i períodes històrics. Conseqüentment es matricula a percussió clàssica al Conservatori Municipal de Barcelona i aprèn a tocar tablas hindús, cajón flamenco i vibràfon. L’any 1990, anys abans de que hi acudís a estudiar el saxofonista Llibert Fortuny, Marc Miralta es trasllada a perfeccionar els seus estudis al Berklee College of Music de Boston, Massachussets (E.U.A).
Durant la seva important i llarga trajectòria musical, ha actuat en diferents festivals i sales de jazz de l’estat espanyol així com en diversos països europeus com Alemanya, Àustria, Bulgària, Eslovàquia, Eslovènia, França, Hongria, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Txèquia. També ha actuat a Angola, Argentina, Austràlia, Canadà, E.U.A, Israel, Marroc i Mèxic, entre d’altres països, compartint escenari amb excel·lents músics com el guitarrista Pat Metheny, el vibràfon Gary Burton, el trompetista Art Farmer, els pianistes Tete Montoliu i Chano Domínguez o els saxofonistes Steve Lacy, Paquito D'Rivera, George Garzone, Jerry Bergonzi, Mark Turner, Perico Sambeat i Joshua Redman.
La seva formació en percussió clàssica l’ha permès actuar amb formacions com la Jove Orquestra Europea del Mercat Comú (ECYO) dirigida per Claudio Abbado, l’Orquestra Simfònica del Vallès o l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. D’altra banda, gràcies als seus estudis de percussió ètnica comparteix escenari amb la companyia de flamenc de Carmen Cortés i amb el guitarrista Gerardo Núñez i la “cantaora” Esperanza Fernández.
Miralta ha gravat una trentena d’enregistraments amb diverses formacions, incloent el seu primer disc com a líder de la 'New York Flamenco Reunion' que fou premi al millor disc de jazz 2000 per la revista 'Cuadernos de Jazz'. També ha actuat en programes de televisió a TVE, La 2, TV3, Canal 33 i ETB2. Ha exercit de professor de bateria al Taller de Músics així com en diferents cursos de bateria a l’estat espanyol, Bulgària i Suïssa, entre d’altres. Miralta també compta amb diversos premis, entre els quals destaquen el Primer Premi al Festival de Jazz de Getxo amb 'Iñaki Salvador Trio' (1989), el de Millor Percussionista (Berklee College of Music 1991), Músic més Actiu (Berklee College of Music 1992) i 'Millor solista' (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya 1999).

Juny 2005

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 20/21

Albert Marquès Trio

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Color de fons