Pasar al contenido principal
Bio

Arribat des de Boston, on era professor de piano i harmonia al Berklee College Of Music, Tancredi i el seu jazz llatí estan fent soroll, i del bo. Amb un background en què destaca la creació del grup Bandon 33, el pianista uruguaià posa damunt la taula influències que van de la samba al candombe, de Cuba a Thelonious Monk. Per al públic i els mitjans anglosaxons, aquesta barreja fins i tot els sembla world music molt calenta –el disc de Tancredi 'Ongoing Dreams' va ser escollit millor àlbum d'aquesta categoria de 2002 pel 'The Boston Globe'. 

Durant la seva llarga estada als EUA, col.labora en nombrosos grups musicals com a pianista. També lidera "Bandon 33", on hi han participat músics com Antonio Sanchez, Jerry Bergonzi, Miguel Zenón, Donny McClasin, Ole Mathisen, Renato Thoms i Fernando Huergo entre d'altres.

Compta amb una llarga llista d'actuacions a Amèrica i Europa, compartint escenari amb artistes de renom internacional. Ha enregistrat diversos CDs, sovint amb temes propis. En repetides ocasions, ha rebut premis per la seva destacada actuació a l'escena musical del jazz llatí.

Des del 2003 resideix a Barcelona, on combina la seva feina de mestre de piano a l'ESMUC amb la continuïtat del projecte Bandón 33. Les seves composicions fusionen una gran varietat de ritmes afro-llatins (el son cubà, el landó peruà, el joropo veneçolà, la samba brasilera i el candombé uruguaià entre altres), amb les harmonies i melodies del jazz modern.

Abril 2016

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable 21/22
Promoció
Jazz a la Fresca - Cicle d'Estiu al Pati de la Nova Jazz Cava!

Edu Tancredi Septeto Latin Jazz

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava - Pati exterior
Color de fons
Àmbit
Jazz a la Fresca 2016
Temporada Estable 15/16

Edu Tancredi Sextet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava - Pati exterior