Pasar al contenido principal
Subtitol
Terrassa Música Moderna!
Body

Els motllos són per trencar-los. Ja sabíem que Renaldo & Clara era un gran grup de pop, però dins el pop també es poden fer girs i en aquest cas ens sorprenen amb una veritable filigrana. Dues paraules: llum i color. La vida és una tómbola –bé, potser ens hem passat amb l’analogia...- i toca dir adéu a la malenconia per mirar cap a fora. I regalar-nos unes cançons que fins i tot podrien travessar la boira hivernal de Lleida.

“Ha estat trobar el final d’un laberint

després de perdre-m’hi a dins”.

Amb “Els afores”, Renaldo & Clara acceleren el tempo i es reinventen. Descobrim ja el nou color amb el tema de presentació, “Fent amics”, un joc del gat i la rata tant per la seva alegria musical com per la història que relata. “Fins un altre dia” atresora una de les grans tornades del disc. La titular “Els afores” desprèn llum des d’un enfoc subtilment electrònic, mentre que “Monument” ens sorprèn amb detalls afro-pop i un final contundent. I sí, no hi manquen els temes intimistes marca de la casa: “Llindar absolut”, “Els secrets”... Pel que fa a les lletres, Clara Viñals deixa de banda la introspecció que presidia el disc de debut i es fixa ara en allò que té al voltant, tan a prop que a vegades costaria adonarse’n. Prendre consciència del que t’envolta amb els cinc sentits. Dibuixar un mapa a través de les persones i els llocs que freqüentem, de les coses que ens passen. I explicant-ho tot amb un llenguatge a la vegada cru i sensible, depurat i concís, a vegades irònic, fins i tot àcid.

“Tu ets els afores, vinc caminant.

Els barris s’ajunten com s’ajunten les mans.

Si no ho faig ara no ho faré mai”

Renaldo & Clara havien publicat sols dos EPs (el segon, al segell Elefant) quan van despuntar en festivals com el BAM, Primavera Club, Faraday o Músiques Disperses. Van consolidar-se amb el primer disc llarg, “Fruits del teu bosc” (Bankrobber, 2014), que els va obrir noves portes: Primavera Sound, Vida Festival, PopArb... a més de girar per tota la península. El grup també ha destacat per col·laborar amb artistes referencials com Juli Bustamante o Xavier Baró.

L’evolució en la sonoritat del nou disc comporta també canvis en el plantejament del directe del grup, amb Clara Viñals (veu i guitarra elèctrica), Hugo Alarcón (teclat, guitarra elèctrica i coros), Víctor Ayuso (baix i coros) i la incorporació de Lluís Bestard (bateria). Víctor Ayuso ha estat també l’encarregat de la producció, gravació i mescla del disc als estudis Zamenhof de Lleida.

Us convidem a deixar-vos endur per la màgia de Renaldo & Clara i compartir amb ells aquest viatge pels afores. Pels seus, que també poden ser els vostres. Uns afores de llum i de color.

 

PAVVLA és el projecte musical de Paula Jornet (Sant Cugat, 1996). Amb un sol disc al mercat “Creatures”, publicat el mes de Novembre de 2016, PAVVLA acumula elogis a un disc debut que ha despertat interés més enllà del nostre territori, amb actuacions al prestigiós festival nord-americà SXSW, Europa i festivals nacionals com el Primavera Sound, Tomavistas Festival o el festival VIDA. Ja amb la publicació dels seus dos primers singles “Young” i “Skin”, molt abans de la sortida d’aquest primer àlbum, s’augurava un bon debut amb la confirmació a festivals com Monkey Week o Primavera Club i PAVVLA no ha deixat de girar des de llavors. Amb més de 60 concerts a l’esquena, l’artista no deixa de recollir bones crítiques a un disc i un directe sensible i directe alhora que enèrgic que ha cridat l’atenció de mitjans internacionals de renom com el NPR americà o la BBC anglesa.

“Creatures” està format per deu peces que parteixen del folk més fràgil per a revestir-se amb capes i més capes de melanconia pop, boirina electrònica i rock en fase esquelètica. Formes digitals i essències orgàniques que sonen com Daughter i Bon Iver perdent-se plegats a les profunditats d’un bosc espès, i on una estètica marcadament hivernal contrasta amb la calidesa hipnòtica d’una veu que captiva i commou des del primer moment.

Anticipada Ticketea 10 € - Taquilla 13 €

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Preu de taquilla
13,00€ (taquilla)
Entrades externes

Organitzadors