Pasar al contenido principal
Concert
Lakecia Benjamin "Phoenix"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Lakecia Benjamin
Saxo alt
imatge artista/instrument
Oscar Perez
Piano
imatge artista/instrument
Elias Bailey
Contrabaix
imatge artista/instrument
E.J. Strickland
Bateria
Body

Preu Web i Taquilla 35 € - Socis 28 €

Contents de saber que Terrassa ha estat la ciutat triada per l’inici de gira d’una artista en boca de tothom. La seva actuació significa també el debut a Catalunya. El concert de la saxofonista nordamericana Lakecia Benjamin al 43 FJT és, sens dubte, una de les notícies més positives pels amants del jazz.

Tres anys després del ja notable i aclamat per la crítica "Pursuance: The Coltranes" (Ropeadope, 2020), una col·lecció de 13 cançons de originalment escrites per dues de les figures del jazz més influents dels segles XX i XXI: Alice i John Coltrane, Benjamin torna a la càrrega. 

Phoenix és el nou i molt esperat àlbum llançat el 27 de gener de 2023 a través de Whirlwind Recordings. Expansiu en l'evolució musical de la saxofonista alt i compositora, l'àlbum està produït per la guanyadora de diversos premis Grammy Terri Lyne Carrington i compta amb convidats especialment seleccionats com Dianne Reeves, Georgia Anne Muldrow, Patrice Rushen, Sonia Sanchez, Angela Davis i Wayne Shorter.

Aquest treball troba a la nord-americana en un moment totalment ascendent de la seva carrera, en una posició equilibrada i profundament individual al costat d'un repartiment d’estrelles jazzístiques. Artista Resident de l’Any del Monterrey Jazz Festival i amb una extensa gira per EUA, Canadà i Europa, "Phoenix" marca un altre ascens estratosfèric per a una artista que sap decididament què es vol dir i com dir-ho, tot honrant els seus mentors i les tradicions acumulades.

L’àlbum és una metàfora doble. Lakecia Benjamin es refereix a la ciutat de Nova York on va créixer i va veure lentament morir durant la pandèmia i després tornar a la vida. Però també és una referència personal a la mort de la que ella escapa miraculosament a la tardor del 2021 després d'un greu accident de cotxe. Aquesta nova obra també és una oportunitat per destacar les seves pròpies composicions així com la creativitat, el talent i el compromís de les artistes femenines. Lakecia Benjamin demostra de nou que és una força creativa essencial en el jazz actual.

lakeciabenjamin.com

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
35,00€ (taquilla)
tickets