Pasar al contenido principal
Concert
Namina Trio
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Namina
Guitarra
Veu
Merlin
imatge artista/instrument
Pep Gol
Trompeta
Melòdica
imatge artista/instrument
Pep Rius
Contrabaix
Body

Sopar-concert 30 € Preu únic

Obertura de portes: 20:30h

 

El concert

La proposta colorista de la cantant catalano-brasilera Natàlia Miró de Nascimento, de nom artístic Namina és l’atractiu musical del Formatjazz 2023, el singular esdeveniment que convida a degustar diverses varietats de formatges francesos i vins escollits per l’ocasió, amb una actuació en viu.

Acompanyada pel co-fundador i trompetista de La Vella Dixieland, Pep Gol, i el contrabaixista Pep Rius, el trio proposa un viatge que beu de les arrels i les transforma amb una amalgama de diferents tradicions musicals.

Namina és una artista versàtil i multidisciplinar. Cantant, guitarrista, compositora, dibuixant i poeta, participa activament com a intèrpret en diverses obres de teatre musical, ha composat bandes sonores per a curmetratges, ha publicat quatre àlbums d’autoria pròpia i ha près part de diversos festivals de poètica.

 

Els formatges

Enguany ens arriba una sel·leció de formatges de l’est de França, des de la part més al nord fins a la Savoia, i també de Còrsega.

Són regions que destaquen per tenir majoritàriament formatges de llet de vaca, tots ells fets amb llet crua.

Entre els triats hi destaquen alguns de reconeguts com els millors del món. Però sobretot destaquen per la qualitat i per ser representatius del territori on es fan. Us en donem una petita descripció:

1.La Bonde de Charoles

Té una lleugera acidesa i una certa dolçor que deixa un regust llarg a la boca. De 21 a 30 dies de maduració.
Llet crua de cabra.

2.Fierte Savoyarde

Formatge d’«Alpage» fet a l’estiu a 1500mts d'alçada. D’aroma afruitat i cremós. La pasta és llisa, densa i homogènia de color groc. De 6 mesos fins a 2 anys de maduració.
Llet crua de vaca.

3.Tome Fermière

Cremós, tendre de pasta premsada no cuita. Fong exterior gris. 45 dies maduració.
Llet crua de vaca

4.Brebis du Maquis

Tradicional coagulació làctica recoberta d’herbes de Còrsega. Sabor dominant, àcid i pasta fundent. 21 dies maduració.
Llet crua d’ovella.

5.Oublié de la Cendre

Formatge suau, poc fort de gust. Escorça natural raspallada. Destaca la ratlla de cendra a l’interior que antigament protegia la coallada d’un dia per l’altre. Mínim de 45 dies de maduració.
Llet crua de vaca.

6.Comté

Es tracta d’un dels formatges més apreciats de França. De pasta suau, premsada i cuita. Destaca en el sabor fresc. L’alimentació del bestiar a la pastura que li dona molta diversitat gustativa.
Llet crua de vaca.

7.Double Traite


Formatge cremós fet exclusivament amb llet de vaques Abondance i Tarine. La pell es fina i vellutada, la pasta grassa i cremosa. Entre 20 i 60 dies maduració.
Llet crua de vaca.

8.Marcaire
La textura és cremosa i els treballs a la pell en el procés de maduració li donen aromes potents, regust làctic i olor pronunciat. De 60 a 90 dies afinat.
Llet crua de vaca.

9.Blue de Mineur

De pasta greixosa, sembrat de penicil.lium Blau a l’interior. Té una textura cremosa i poc picant. 60 dies maduració.
Llet crua de vaca.

 

Els vins

De les bodegues Coca i Fitó i Fitó i Roig Parals ens arriben els Tocat de l’Ala, vins singulars de Tramuntana DO Empordà. Son vins de qualitat i amb la voluntat d’expressar l’entorn del territori de la DO Empordà. Garnatxes, carinyenes velles i una mica de syrah són els protagonistes, junt amb sòls de pedra foguera i pissarres. Vins de conreu integrat i sostenible, on la frescor, la fruita i la mineralitat ens omplen el paladar per a sorprendre’ns. Blanc i negre

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Adjunt
Document
Document
Preu de taquilla
30,00€ (taquilla)
Col·laboradors