Skip to main content
Data de publicació
Body
  • La saxofonista Irene Reig dóna el tret de sortida a l’activitat diürna amb un concert a la Plaça Vella, dissabte a les 12h.
  • La Plaça de Catalunya i el Pati Històric del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, escenaris centrals del primer cap de setmana de Festival. 
  • La música en viu també farà acte de presència al pati de la Casa Baumann, El Vermutet de Vallparadís i a la fira Menjazz situada al Raval de Montserrat.

 

En paral·lel als primers concerts a la Nova Jazz Cava, el Festival Jazz Terrassa es planta als carrers i places de la ciutat. La Plaça Vella reviu, un any més, l’esperit més popular amb un concert d’Irene Reig. La compositora i saxofonista presenta nou àlbum, Desició i Coratge (The Changes, 2023), al costat d’un octet format per destacats artistes de l’escena del jazz actual. Tots ells formen The Bop Collective.

Amb 3 Premi Jazzterrasman a les seves files, la formació de tall clàssic Old Cats Swing Band oferirà una actuació a la Plaça de Catalunya. El sextet és història viva del jazz amb el més granat de la nostra escena i vells col·legues amb intenses experiències musicals. Josep Ma Farràs, Adrià Font i Pau Casares s’acompanyen de dos històrics de les principals bandes barcelonines com son Òscar Font i Artur Regada. Federico Mazzanti hi posa el saber fer a les tecles del piano.

 

Jazz al Pati del Museu i al Parc Vallparadís

Al llarg de 15 edicions l'organització del Festival ha mantingut de forma ininterrompuda la col.laboració amb el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) amb un concert al Pati Històric de l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover.

Tres reconeguts músics es troben per interpretar un repertori de clàssics plens de ritme i exquisides melodies. Peces del jazz primigeni de Nova Orleans i Chicago fins al swing i el gypsy jazz serveixen de vehicle per la improvisació i l'expressivitat. Energia, complicitat, subtilesa i una bona dosi de diversió formen part de la química de l'Omuamua Jazz Trio.

Amb la idea de combinar la música en viu i la gastronomia en un entorn a l’aire lliure, el Menjazz 2024 proposa una jornada de caire popular. La cuina, els vins i el jazz quedaran connectats al llarg del dissabte dia 2 a partir del migdia.

Imatges