Skip to main content
Data de publicació
Body
  • La trombonista terrassenca protagonista dels aperitius musicals, dissabte a la Biblioteca Central de Terrassa.
  • La Fira gastronòmica Menjazz estrena nou format a l’aire lliure el primer dissabte de Festival.
  • Tot a punt perquè l’1 de març arrenqui una nova edició del Festival Jazz Terrassa al llarg de 22 dies.

 

La Biblioteca Central de Terrassa ha programat per aquest dissabte (12h) un acte previ a l’arrencada del 43 Festival Jazz Terrassa (de l’1 al 22 de març): un vermut musical a càrrec de la trombonista Alba Pujals. La sala de revistes i música servirà d’espai per degustar el tastet musical i poder conversar distesament amb la compositora terrassenca. Precisament, Pujals serà l’encarregada d’obrir l’edició 2024 amb un concert a la Nova Jazz Cava per presentar els temes del seu disc de debut, Apologia (The Changes, 2023).

El 43 Festival Jazz Terrassa a les biblioteques de Terrassa

Aquesta no serà l’única participació de la Biblioteca Central de Terrassa en el marc del Festival. Un “Swing Cafè” proposa a les famílies amb infants un “Viatge als orígens del Jazz” per conèixer d’aprop la historia del gènere mentre que Lab Sons Trio protagonitzarà l’aperitiu musical del proper dissabte 8 de març (12h).

El documental “Terrassa és jazz” estrenat fa tot just un any es podrà veure a la sala d’actes de la Bct amb la presència del director Antoni Verdaguer i dos dels pinoners del jazz a Terrassa, Adrià Font i Lluís Rambla.

El Swing ballable dinamitzat per l’entitat Terrassahoppers i la presentació del llibre “Round about Tete” de Pere Pons són alguns dels actes que també acollirà la Biblioteca Central. Per la canalla, hi ha previst el “Jazz Menut”, un petit espectacle dirigit per la pianista i vocalista Gessamí Boada que recorrerà la Bct, la Biblioteca Districte 4 i la Nova Jazz Cava.

De forma permanent i al llarg dels 22 dies de Festival, la xarxa de biblioteques també mostran elements relacionats amb el gènere del jazz a l’interior dels equipaments.

 

Un Menjazz renovat surt al carrer

Amb la idea de combinar la música en viu i la gastronomia en un entorn a l’aire lliure, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca presenta un Menjazz totalment renovat de caire molt popular. La cuina, els vins i el jazz quedaran connectats al llarg de tot el dissabte dia 2 a partir del migdia.

La música en viu dels The Hot Pickles Quintet amenitzarà la jornada amb una marxing band al més pur estil de Nova Orleans mentre que el Dj Original Soulboy recrearà l’ambient ideal i la banda sonora perfecta per acompanyar tota la jornada.

L’oferta gastronòmica reunirà en un mateix espai -el Raval de Montserrat- fins a 11 establiments de Terrassa. Syrah Gastropub, Mítica La Vella, Restaurant La Galia, La Gurmeteria, La Bodega del Pagès, L’Origen del Vi, Katán Restaurant, The Loft by Alba Niubò, La Feli, Cafè Col·legi i Zurito Terrassa oferiran una àmplia varietat de degustacions. Plats calents i freds per posar en valor la qualitat gastronòmica del sector, a Terrassa.

 

Concerts al Baumann Bar i El Vermutet

L’edició 2024 recupera un dels espais emblemàtics de la ciutat. Al llarg dels darrers anys havia quedat tancat al públic, però ara, el Pati de la Casa Baumann torna a tenir activitat. El Baumann Bar, que gestiona l’entitat La Víbria Intercultural, acollirà diumenge 3 de març un concert de la pianista Au Rora en format duet mentre que diumenge 10 els Sweet Nipples Trio oferiran una actuació amb un alt grau humorístic. Per tancar la col.laboració amb el Festival coincidint amb la clausura del Pícnic Jazz Vallparadís, el diumenge 17 ens oferirà l’actuació de Gulis.

Per la seva part, l’establiment El Vermutet, ubicat al Torrent de les Bruixes del Parc Vallparadís també s’afegeix al programa del Festival amb dues participacions. La música que proposa Trescatorze Dj dissabte dia 2 i el trio Ned Lud, dissabte 16. Tots aquests concerts són al migdia i amb entrada lliure.

Imatges