Skip to main content
Data de publicació
Body

A pocs dies de descobrir la imatge que encapçalarà el 42 FJT, l’organització va desvetllant alguns dels artistes de l’escena jazzística que actuaran durant el certamen. En destaquen tres líders pianistes i compositors que presentaran nou material discogràfic a la Nova Jazz Cava: Lluís Capdevila i Luismi Segurado en format trio i Roger Mas, en formació de quintet.

Qualitat i energia són dos qualificatius molt oportuns per descriure un pianista amb veu pròpia dins l’escena musical europea. Roger Mas manté una intensa activitat musical que es tradueix en un nou treball com a líder, Transparent (Fresh Sound, 2022). El presentarà acompanyat de brillants instrumentistes: Santi de la Rubia al saxo tenor, Jaume Llombart a la guitarra, Bori Albero al contrabaix i Juanma Nieto a la bateria. Per Mas, aquest és el disc més elaborat i conceptual de la seva trajectòria com a compositor.

Mantenint el model del doble concert de club, el Festival reivindica l’art del trio amb dos líders pianistes. El primer d’ells suposa la presentació d’un nou àlbum discogràfic –el tercer a trio- de Luismi Segurado amb temes originals inspirats en la pianista Mary Lou Williams -de nom real Mary Elfrieda Scruggs- i amb composicions sota la influència de compositors com McCoy Tyner, Benny Green, Oscar Peterson o Bill Evans. Acompanyat pel seu bateria de capçalera Santi Colomer i el veterà Masa Kamaguchi al contrabaix, el music salmantí instal·lat a Barcelona, desgranarà el repertori de Elfreida (Fresh Sound Records, 2023) en un concert d’estrena a Terrassa.

Amb Social (CD Baby, 2021), Lluís Capdevila es retroba amb el mateix trio de Nova York amb qui va gravar el seu debut discogràfic l’any 2016. El títol de l’àlbum destaca el concepte de socialització, tant alterat durant la pandèmia. Ofereix un viatge musical amb influències de Nova York, on Petros Klampanis (contrabaix) i Luca Santaniello (bateria) es van conèixer fa una dècada. L'àlbum conté set temes originals que el pianista enregistra en format de trio per primera vegada, així com clàssics com What a Wonderful World (Bob Thiele & David Weiss) o To Make You Feel My Love (Bob Dylan). El nou treball també incorpora al saxofonista nord-americà Joe Lovano com a convidat especial. L’origen mediterrani dels tres artistes convergeix en el lirisme, el ritme i la interacció musical de les seves interpretacions.

 

El 42FJT més enllà de la música

Del 8 al 26 de març, el 42 Festival Jazz Terrassa s’estendrà per diferents punts de la ciutat de Terrassa i comarca –Matadepera, Viladecavalls i Vacarisses-.

El model consolidat del Festival combina els directes amb activitats complementàries per diversos espais i manté els clàssics de la programació com la Nit de Blues, els concerts a l’aire lliure o les Jam Sessions. En aquesta edició, recupera el Pícnic Jazz Vallparadís, previst pel diumenge 19 de març.

El Premi Jazzterrasman, distinció que concedeix el Festival Jazz Terrassa i que reconeix la trajectòria musical d’un artista consolidat, arriba enguany al 20è lliurament.