Skip to main content
Concert
Toni Solà "Tenor Madness, la música de Sonny Rollins"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Toni Solà
Saxo tenor
imatge artista/instrument
Gerard Nieto
Piano
Teclats
imatge artista/instrument
Kike Angulo
Guitarra
imatge artista/instrument
Ignasi González
Contrabaix
Baix elèctric
imatge artista/instrument
Xavi Hinojosa
Bateria
Body

Preu Web i Taquilla 15 € - Socis Gratuït!

Juntament amb John Coltrane, Sonny Rollins està considerat un referent històric del saxo tenor. Amb 92 anys i allunyat dels escenaris durant l'última dècada, el seu so dens i voluminós, inspirat en el de Coleman Hawkins, va saber evolucionar des de la llibertat d'improvisació del bop inicial, fins al hard bop i amb incursions en el free jazz. Precisament amb Coltrane va enregistrar un dels temes més coneguts,Tenor Madness, inclòs a l’àlbum homònim editat per Prestige Records, l’any 1956. Aquesta és, a més, l’única gravació coneguda entre els dos saxofonistes.

El saxofonista Toni Solà recorre a aquest títol per retre homenatge a Rollins en un calidoscopi que incorpora pràcticament tota la paleta d’estils que ha conreat el genial saxofonista novaiorquès. Un recorregut colorista per les diverses etapes del gran Sonny Rollins.

Solà (Barcelona, 1966) és un dels saxofonistes tenors més destacats del panorama jazzístic del nostre país. Amb una dilatada trajectòria que inclou 7 treballs com a líder i infinitat de col·laboracions al servei d’artistes nacionals i internacionals, posseeix un so molt personal i una veu propia que el vincula a l’escola d’artistes com Dexter Gordon, Illinois Jacquet, Gene Amons i, sobretot a Sonny Rollins.

El 26 de febrer es compleixen 29 anys de la inauguració de la Nova Jazz Cava. Des d’aquella nit en què Tete Montoliu posava la primera pedra musical, la sala-club ha programat més de 3.500 esdeveniments dedicats al Jazz. Per molts anys!

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
15,00€ (taquilla)