Skip to main content
Concert
Alba Pujals & Rita Payés "Two Slides"
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Alba Pujals
Trombó
imatge artista/instrument
Rita Payés
Trombó
imatge artista/instrument
Joan Monné
Piano
imatge artista/instrument
Giuseppe Campisi
Contrabaix
imatge artista/instrument
Joan Casares
Bateria
Subtitol
En record a Slide Hampton
Body

 

Entrada amb acreditació.

La Nova Jazz Cava es vesteix de gala per acollir la inauguració d'una nova edició del Festival Jazz Terrassa. I ho fa de la mà de dues estrelles ascendents en el firmament musical català per presentar un projecte propi d'exploració de la varietat i diversitat sonora del trombó. “Two Slides” és una proposta a quintet amb un tàndem de trombonistes molt prometedor, Alba Pujals i Rita Payés.

Es tracta d’un homenatge al trombó -un instrument que en els inicis del jazz tradicional tenia un paper més aviat secundari i que ha adquirit un protagonisme central en l’actualitat- i als més reputats trombonistes de jazz de la història, entre ells, el formidable Slide Hampton, que ens va deixar el passat novembre als 89 anys. Terrassa el va poder gaudir en diverses ocasions entre el 1972 i el 1975, sempre al costat d’en Tete Montoliu, a l’antiga Jazz Cava. Curiosament, 30 anys més tard, dins del 24è FJT, retornava a la ciutat com a convidat especial de la Big Band Jazz Terrassa, aquest cop a la Nova Jazz Cava.

Alba Pujals ha residit els darrers anys a Nova York per cursar els seus estudis de jazz a laJuilliard Schoolsota la direcció deWynton Marsalis.Actualment, forma part de l’escena jazzística i de música moderna de Barcelona amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), The Bop Collective, Smack Dab Big Band, Lluc Casares Septet o The Penguins. Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat, Carles Benavent són alguns dels músics amb qui ha compartit escenari.

Amb només 22 anys i un potencial vertiginós, Rita Payés s'ha format a la factoria de talents de la Sant Andreu Jazz Band i segueix el camí obert per Andrea Motis, Eva Fernández i Magalí Datzira com a descobertes prèvies dins aquesta mateixa escola. Joan Chamorro presenta Rita Payés (Jazz to Jazz, 2015) presentava la jove promesa amb només 14 anys. L'any passat assolia un dels reptes més esperats: el primer disc com a compositora. Como la Piel (autoeditat, 2021), finalista als Premis Enderrock com a "Millor disc de Jazz", recull temes de jazz, bolero i bossanova al costat de la seva mare, la guiarrista Elisabeth Roma. Rita Payés és màgia, dolçor, aptitut i energia en constant evolució.

albapujals.com

ritapayes.com

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil