Acord de col·laboració entre la CCMA i el Club de Jazz Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa per a la difusió del Festival de Jazz Terrassa i l’enregistrament de concerts

 
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)iel Club de Jazz Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa han signat un acord de col.laboració per tal de difondre les activitats del Festival Jazz Terrassa, que enguany celebra la 40à edició. Així mateix, els mitjans de la CCMA enregistraran i emetran alguns dels concerts del Festival. 

Segons aquest acord, que tindrà una durada de dos anys, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats programades pel Festival Jazz Terrassa, organitzat pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa. La propera edició del Festival, la 40à, tindrà lloc entre el 27 de maig i el 13 de juny i convertirà Terrassa, durant divuit dies, en la capital del jazz.

L’acord també contempla l’enregistrament per part dels mitjans de la CCMA d’alguns dels concerts del Festival Jazz Terrassa, i la seva difusió a través dels seus canals. A més, l’emissora Catalunya Música, com a membre de la UER i en el marc de la seva funció de foment del patrimoni musical català a nivell internacional, podrà convenir amb el Club de Jazz Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa quins dels enregistraments podran ser compartits amb les emissores de ràdio de la UER-EBU amb l’objectiu d’incrementar-ne la difusió. 

La Nova Jazz Cava encetarà el divendres 28 de maig el primer dels concerts internacionals del Festival Jazz Terrassa, el de Gianluca Petrella. L’italià és un dels principals reclams del cartell i actualment un dels màxims exponents del jazz a nivell mundial. El programa del Festival recuperarà bona part de les propostes previstes a l’edició de l’any passat, que es va haver d’ajornar, com Trudy Lynn, Jordi Rossy Reunion, Kika Sprangers, Irene Reig, Theo Hill i Lew Tabackin. Així mateix, l'històric Teatre Principal acollirà el concert dels 50 anys de La Locomotora Negra i l'actuació de l’aclamat Billy Cobham.

L’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa aplega, des de 1927, les persones compromeses amb la creació, la promoció i la difusió de la cultura en totes les seves formes i treballa per crear les condicions que propiciïn la participació activa en la creació artística i en el debat social. Prop de 500 socis i sòcies impulsen una activitat cultural ininterrompuda, amb més de 300 activitats que es desenvolupen durant tot l’any (concerts, exposicions, conferències, projeccions de cinema, representacions teatrals, lectures poètiques, publicacions…). L’entitat compta amb seccions d’arts plàstiques, fotografia, cinema, teatre, música clàssica i coral (Cor Montserrat), jazz (Jazz Terrassa) i literatura.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb aquelles institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.