Skip to main content
Data de publicació
Body

Vicens Vacca Viaplana (Granollers, 1941 – 2021), saxofonista i arranjador, ens deixava el proppassat 23 de febrer als vuitanta anys. D’esperit jazzístic i ànima blue, va ser un dels impulsors del gènere jazzístic a la capital del Vallès Oriental seguint l’estela i compartint projectes amb el seu oncle, el reconegut jazzman i esportista Vicens Vacca.

El vincle amb el club de jazz egarenc es va formalitzar a partir de l’any 1965, i fins el 1970 va oferir un total de cinc actuacions memorables a la sala d’actes d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals.  Al seu debut el 6 de febrer de 1965 amb el Granollers Jazz Grup, li succeïren la vetllada amb el Grup de Jazz del Club del Ritme de Granollers, el 1967. Un any més tard tornaria en dues ocasions. El mes de febrer a la Jam Session que amb el títol “Granollers-Sitges- Barcelona-Terrassa”, reunia fins a 11 músics pioners de les quatre capitals jazzístiques catalanes. I el mes d’abril amb el grup del Club del Ritme compartint cartell amb el Josep M. Farràs Quintet i el Pedro Iturralde Quartet.

La darrera participació de Vacca Viaplana a l’activitat jazzística de Terrassa tingué lloc el mes de maig de 1970. De nou amb la banda del club de Granollers formada per Vinces Vacca (gu), Vicens Vacca Viaplana, (st), Salvador Ventura (cbx) i Josep Pujolà (bt), compartint cartell amb el Pere Ferré Quartet.

Des de Jazz Terrassa – Club de Jazz d’Amics de les Arts i JM li desitgem un feliç viatge i acompanyem la família en el seu dol.