L’actualitat discogràfica en viu i en directe el març a la Nova Jazz Cava

El mes de març arrenca amb presentacions discogràfiques ben diverses. Fins a 4 àlbums s’estrenen els propers dies a Terrassa. Aquest mateix any ha vist la llum My Best Blues Piano del virtuós pianista i compositor argentí Christian Poyo Moya, un treball d’old blues, boogie, ragtime, swing i alguna picada d’ullet al jazz, enregistrat en formació de piano trio, amb Oriol Fontanalls i Reginald Vilardell. Compten en el directe amb el vocalista i ballarí austríac criat a Londres Patrick O’Brien


Cancionero (FSNT, 2020), és el nou treball del baterista mirandes Gonzalo del Val. Posicionat entre els millors àlbums de l’any, Premi Enderrock de la crítica especialitzada, premi internacional de la Journalist Association i de la crítica de la prestigiosa Down Beat. Un àlbum que celebra la cançó i la lírica en una aposta per la melodia, l’observació i els matisos. Un ventall molt ampli de sonoritats gràcies a la sensibilitat expressiva del conjunt instrumental del trio reforçat per la col.laboració del líric trompetista Benet Palet


A Un Imprevisto È La Sola Speranza (The Changes, 2020), segon àlbum del contrabaixista sicilià Giuseppe Campisi, la tradició afroamericana és el punt de partida per a un projecte atrevit que combina elements de swing, bossa nova i jazz contemporani.Tot això resulta en un vibrant repertori de música original i arranjaments presentat per les veus més fresques i interessants de l'escena actual: Rita Payés, Lluc i Joan Casares, Irene Reig, Joan Mar Sauqué, Oriol Vallès, Toni Saigi i Héctor Floría.


I finalment Single Mama, debut discogràfic dedicat a la dona a través de la diversitat dels seus temes i un acurat treball del tàndem de la vocalista catalana Sandra Cooper i Robin Benerjee, guitarrista oficial d’Amy Winehouse. En poc temps connecten i no han parat de composar temes i fer tributs a la malaurada cantant britànica. Completen la banda Miki Santamaria i Sergi Torrents.

 

Noves veus i jazz europeu


Debut a Terrassa de Ben van Gelder, un dels músics més destacats de la nova generació del jazz europeu. Darrerament ha rebut el premi Deloitte Jazz, considerat el guardó de jazz més prestigiós dels Països Baixos. Més recentment, ha estat semifinalista de la competició Thelonious Monk. L’escoltarem amb un altre jove astre al Vell Continent, el català Lluc Casares. Primera línea de saxòfons acompanyats per la solidesa de Martín Leiton i el beat precís d’Andreu Pitarch. Un concert d’alts vols.


En el marc del 15è aniversari del inesgotable planter català de la Sant Andreu Jazz Band, el seu creador i líder Joan Chamorro ens proposa un quintet amb les prometedores Alba Armengou, trompetista, saxofonista i vocalista d’encantador fraseig, i Èlia Bastida que ja ens ha revelat la bellesa i el swing del seu violí i també al saxo tenor i a la veu. El trio es completa amb Arnau Julià, el que va ser el primer bateria de la Sant Andreu i el pianista Joan Monné.

De l’aula de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera a l’escenari de la Nova Jazz Cava. La Fredi’s Jazz Band fundada l’any 2003 i dirigida per Enric Alegre, manté el seu esperit per compartir el llenguatge universal de la música i el treball en equip. Un repertori especialment jazzístic i nou treball discogràfic a la vista!


La programació es completa amb Multijazz, un projecte tan antic com inestable que presenta sempre la força pregona del millor jazz. Amb cinc magnífics de la nostra escena: Carles Pineda, Dan Posen, Xavier Algans, Xavi Castillo i Pau Bombardó i moltes ganes d’omplir la sala de sons intensos per gaudir tots plegats del misteri i la màgia de la música.


I tos els dijous, Jam Session. La sensació de la Temporada amb rècord de “Sold Out”. Aquest mes amb Oriol Vallès, Irene Reig, Oriol López-Calle, Marc Uroz i Llorenç Colomar al capdavant dels seus projectes.