Skip to main content

 

El pandèmic 2020 ha traslladat l’edició 39 del Festival Jazz Terrassa al mes d’octubre. El compromís amb la ciutat i amb tots els membres del sector cultural participants ha estat total. Les institucions, les empreses i col•lectius que ens fan confiança, han refermat la decisió de l’equip organitzatiu per tirar endavant. No podíem deixar que la música en general i el jazz en particular emmudissin, tot i les dificultats conegudes i les mesures emprades per garantir que la cultura és segura.

Així doncs, ho tornem a tenir tot a punt per rebre la trenta novena edició del Festival i gaudir de les trenta-cinc activitats previstes, principalment entre el 8 i el 31 d’octubre, a diversos escenaris de la ciutat i comarca. Podrem descobrir propostes interessants de l'actualitat nacional i internacional, representades per artistes consolidats i emergents de les escenes francesa, israeliana, holandesa, congolesa, espanyola i catalana.

Us proposem visitar-les en algun dels espais que acolliran als 160 artistes participants. En la distància curta de la Nova Jazz Cava i al seu Pati Exterior per a les matinals de cap de setmana, i a les seus de les entitats i col·lectius que acullen també activitats de la festa anual del jazz. Concerts, residències artístiques, cinema, sessions pedagògiques i familiars en un programa pensat per a tots els paladars.

Des del Club de Jazz d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals us animem a participar i compartir un cartell divers, singular, actual, en definitiva, una proposta cultural que un any més, i ja en van 39, tornarà a convertir Terrassa en l’epicentre del jazz més segur que mai. #CulturaSegura

Imatge

La imatge que presidirà la ciutat l'octubre vinent és obra de l’il·lustrador Conrad Roset. L’artista ha manifestat la seva satisfacció pel retorn a la ciutat que el va veure néixer fa 29 anys i poder crear la imatge del Festival de Jazz Terrassa 2020.

Inspirat en la seva col·lecció més personal “Muses” i en homenatge a la bellesa de la figura femenina, una de les seves motivacions creatives, Roset proposa una obra de tècnica mixta de tinta xinesa i aquarel·la, on el blanc i negre predomina. “Dos colors que penso combinem a la perfecció amb l’elegància del jazz (...) el procés de creació parteix del dibuix manual i la seva posterior digitalització” , explica l’autor.

El dibuix ha estat la seva passió i una constant a la seva vida. Ha exposat a galeries i museus de ciutats principals als EUA i Europa. Actualment treballa també al món del videojoc. El seu darrer projecte, “Gris”, ha estat guanyador en la darrera edició dels Game Awards 2019, lliurats a Los Angeles.

Dediquem l’edició del Festival a la memòria de Wim Van Der Bruggen (1935-2019), clarinetista i impulsor del Jazz a Terrassa, i a Josep Vadell  (1931-2019), pianista i promotor de jazz.

Imatges
Adjunt
Document
Organitzadors
Amb el suport de
Col·laboradors