Skip to main content
Descripció

Corria l’any 1910, quan un grup de joves de l’Ateneu Calasanci creaven el primer equip de Hockey d’Espanya, posant la llavor del que és actualment el club degà del Hockey Espanyol, el C.D. Terrassa Hockey.

El 2 de juny de 1912 es juga el primer partit en front l’Espanyol de Barcelona, el 1926 es guanya el primer Campionat de Catalunya, el 1933 el primer Campionat d’Espanya, i d’ençà fins ara, un seguit de títols en totes les categories, tant masculines com femenines, i en les dues modalitats d’aquest esport, Herba i la Sala.

Amb el pas dels anys, i en anar creixent les necessitats tant esportives com socials del club, l’Ajuntament de Terrassa l’hi cedeix part d’uns terrenys destinats a la creació d’una zona esportiva municipal, posant així, en motiu del cinquantenari de la fundació del Club el juny de l’any 1961, la primera pedra de les primeres instal·lacions del C.D.T., amb un xalet, un camp d’hockey, una pista poliesportiva i un frontó.

Amb tot això, el nombre de socis i activitats del club va anar augmentant, de manera que la Junta Directiva de l’any 1970 decideix acceptar la proposta d’adquisició dels terrenys que ocupem actualment a Les Pedritxes, i el 10 de juny de 1973 inaugurem les primeres instal·lacions pròpies del Club, amb terrenys de joc per a hockey, tennis, frontó i d’altres esports.

El 21 de desembre de 1980 el President de la Generalitat de Catalunya Molt Honorable Sr. Jordi Pujol presidí l’acte d’inauguració d’un magnífic camp de Hockey de gespa natural, que substituïa a l’ antic camp de terra.


El 1985 el club és rebut a Laussane per el president del CIO Sr. Joan Antoni Samaranch.
En el transcurs de la temporada 1985-1986 el Terrassa celebra el seu 75è aniversari amb nombrosos actes esportius i socials.

El 1991 el Club obté el guardó de Millor Entitat, en l’edició del premi “Esportista 90”, i l’any següent, el 1992, rep la Medalla d’Or de la Ciutat.

El passat any 2010 va celebrar els actes de commemoració del primer segle de vida del CD TERRASSA HOCKEY.

Un any molt especial per tots els socis i simpatitzants, en el qual el Club va rebre la concessió de la Creu de Sant Jordi, màxim guardó de la Generalitat de Catalunya com a reconeixement a la trajectòria durant aquest primers cents anys de vida, la Placa d’Or del Consell Superior d’Esports, rebuda l’any 2011, a la trajectòria esportiva; o la Placa Olímpica al Mèrit Esportiu que va concedir el Comitè Olímpic Espanyol, el mateix any.

Adreça
Ctra. Terrassa a Talamanca, Km 5.6, 08230 Matadepera, Barcelona
Imatges