Skip to main content
Bio

Nascut a València l’any 1978, Albert Sanz es comença a interessar pel piano influenciat pels seus pares, ambdós músics. Els 13 anys comença els seus estudis de piano al Conservatori de València. Els 17 anys rep classes de combo de Jazz amb Ramón Cardo al Taller de Jazz de Benimaclet. L'any 1996 es matricula al Taller de Músics de Barcelona per cursar estudis d'harmonia de Jazz i combo. Al mateix temps rep classes particulars del pianista Albert Bover. El 1996-97 assisteix als Seminaris de Jazz de Sedaví (Horta de València), el primer amb Bernardo Sassetti i el segon amb Bruce Barth.
El 1997 participa, representant el Taller de Músics de Barcelona, al Seminari Internacional de Jazz del I.A.S.J. a la ciutat italiana de Siena i és seleccionat per formar part de la E.J.Y.O. (European Jazz Younth Orchestra), juntament amb 18 músics més de tota Europa. Amb aquesta formació farà una gira europea el juliol de 1998, enregistrant per a la ràdio danesa, sueca i alemanya.

De la seva faceta de concertista i músic d'estudi destaquen les seves actuacions al costat de Perico Sambeat, Mark Turner, Mario Rossy, David Mengual, Marc Miralta, José Luis Gámez, Peter King, Louis Stewart, Michael Buckley, etc... i concerts amb la Mediterrànea Jazz Band.
El grup 'Albert Sanz - J.L.Gámez' és seleccionat per participar al circuit de concerts de l´INJUVE 1998. Aquest mateix any ofereix concerts als festivals de Lisboa, Algarve i Oporto amb Nuno Ferreira Quintet.
És membre del Perico Sambeat Sextet, amb el que actuen per tota Espanya, forma part de la SedaJazz Big Band i colidera el jove sextet valencià 'The Jazz Trempessengers' seleccionat per a l´INJUVE 1999.
Enregistra el seu primer disc, 'Des d´Aquí' (Satchmo Jazz), coliderat amb David Mengual i és guardonat amb el 'Premi Revelació' en la primera edició de la biennal 'Premis SGAE de Jazz Tete Montoliu', lliurats al Palau de la Música Catalana l'any 1999, com a 'pianista menor de trenta anys amb gran talent i provat domini del gènere'.

Febrer 2002

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Jazz a la Fresca 2016
Temporada Estable 15/16

Jean Toussaint Quartet

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava - Pati exterior