Pasar al contenido principal
Bio

Jeff Espinoza és californià de Los Ángeles, on es graduava en Psicologia i Estudis Ètnics a la Universitat de l’Estat de Califòrnia a Fullerton.  La seva afició per la música el va dur a compaginar la professió de psicòleg especialitzat en l’autisme infantil i col.laborar en diverses bandes californianes.  

Realitza estudis de Teoria de la música, Composició, Veu i Tècniques de Gravació a la Universitat de l’Estat de Califòrnia de Fullerton i a l’Orange Coast College de Califòrnia. Ha estudiat Bel Canto durant deu anys amb Inés de Rivadeneira.

Arriba a Espanya el 1980 amb el grup californià “No Justice” i progressivament es va integrant al panorama musical espanyol fins que ingressa als llegendaris “Flying Gallardos”, amb els que enregistra el seu primer disc Espanya.

Més tard és reclutat com a cantant i lletrista de la “Vargas Blues Band”, con la que grava tres discos, “Madrid-Memphis”, “Blues Latino” i “Texas Tango”, fins que amb Francisco Simón decideixen crear el grup RED HOUSE. Des de 1998 han gravat cinc CD’s, “Red House”, “Hold On”, “Red House Captured Live”, “Rattlesnake Road”, “Chihuahua Boogie” i per últim “Red House Hits 1997-2012”.

Ha registrat més de 400 temes com a compositor i lletrista i ha col.laborat amb infinitat      d’artistes entre els que en destaca “Blue Lou” Marini (Blues Brothers), Chris Rea, Junior Wells, El Gran Wyoming, Flaco Jiménez, Lonnie Brooks, Larry Graham, Larry McCray, Preston Shannon, Larry T. Thurston, El Chojin, Double Trouble (Stevie Ray Vaughn Band), i Gene Taylor (The Fabulous Thunderbirds, Canned Heat, i The Blasters), etc.

Jeff Espinoza ha enregistrat centenars d’anuncis i discos, i també grava com a locutor i doblador en nombroses pel.lícules, anuncis i documentals. Ha composat música per anuncis de televisió, ràdio, dibuixos animats, documentals y films com “Catherine’s Grove”, “Malena es un Nombre de Tango”, “Cthulhu Mansion”, “Rain”, “El Rey” i “Marco Antonio”. És membre de la SGAE i de l’AIE

 
Imatges