Pasar al contenido principal
Concert
The Velvet Candles a capella
Artista i instruments
imatge artista/instrument
Agustí Burriel
Veu
Miguel Ángel Garcia (V)
Veu
Mamen Salvador
Veu
Juan Ibáñez
Veu
Eduardo Peregrin
Veu
Subtitol
Concert al Terrat del Museu d'Història de Catalunya de Barcelona!
Body

 

Un espectacle en directe fàcil de gaudir i difícil d’oblidar!

Cinquanta anys després de que grups mítics com The Platters o The Temptations lideressin llistes d’èxits per tot el món, el duduà o doo wop  torna amb força. A Barcelona el màxim exponent del gènere té nom propi: The Velvet Candles

La formació va començar a caminar a principis del 2008 cantant a capella pels carrers de Barcelona. Avui ofereixen un repertori, tant a capella com amb banda d’acompanyament, amb clàssics del gènere i composicions pròpies, en un show ple de ritme i bones vibracions.

El seu viatge els ha portat a clubs i festivals d’Espanya, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Suècia, Holanda o Finlàndia. Han exercit de banda d’acompanyament de cantants americans dels anys 50 i 60, com Tommy Hunt (Flamingos), Gaynel Hodge (Platters) o Norman Fox (Rob Roys), així com dels més destacats noms de l’escena actual del rock’n’roll. Varen participar en el últim disc de Loquillo, Código Rocker, posant les seves veus al servei de clàssics com “Piratas”.

Existeix dues referències discogràfiques del grup editades pel segell El Toro Records. El disc de debut sorgia el 2010 sota el títol The Story of Our Love i la banda acaba de llençar al mercat nou àlbum amb el títol Today, en referència al so de la banda catalana en aquests moments després d’una dècada de trajectòria. De ben segur podrem escoltar alguns d’aquests nous temes en el concert que els presenta en el Cicle d’Estiu del Museu d’Història de Catalunya.

Les arrels del doo wop provenen dels anys 1930, nascut del matrimoni dels ritmes sincopats africans i dels himnes religiosos dels blancs puritans, als que se li van incorporar també influències del blues fins adquirir la seva pròpia personalitat.

Es caracteritza pels seus continguts de veus a capella amb el domini absolut dels diversos registres melòdics de les veus i la riquesa harmònica. Un vocalista principal és acompanyat per altres cors i frases de la resta del grup, normalment compost de tres o més cantants. Les composicions inclouen un solista, tenor lleuger canta la melodia, un altre tenor i un baríton segueixen els acords i s’hi afegeix un baríton-baix.

La dècada dels 50 va representar una autèntica explosió de l’estil que contribuir a trencar barreres racionals entre bandes on s’integraven blancs i negres. Entre els grans èxits del doo wop, es poden citar Only You i The Great Prentender dels Platters, Earth Angel dels Penguins, Sh'boom dels Chords, Work With Me Annie dels Midnighters i Sincerely dels Moonglows.

www.facebook.com/VelvetCandles

 

Horari: El concert és a les 22h. Es pot accedir al museu a partir de les 20h per visitar les exposicions temporals i a les 20.30 s'ofereix una visita guiada a l'exposició 'Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra' inclosa en el preu de l'entrada. 

Lloc: Terrassa del Museu d'Història de Catalunya (planta 4)

Preu: 13€Venda d'entrades a les taquilles del museu o al web de TIME OUT

Els membres de SOM Museu d'Història de Catalunya i els socis de Jazz Terrassa tenen un 10% de descompte, quedant el preu d'entrada en 11,70€.

L'entrada inclou la visita guiada a l'exposició Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra, el concert i el combinat de les Nits d'Estiu o un refresc. 

Informació i reserves: Per més informació o si vols reservar la teva entrada ho pots fer al correu electrònic mhcvisites.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 225 42 44.

 

 

Imatges
Data
Tipus esdeveniment
Estil
Preu de taquilla
13,00€ (taquilla)
Entrades externes

Organitzadors