Lluís ColomaLucia Salvador
Data: 
Miércoles, 4 Julio, 2018 - 22:00
Tipus esdeveniment: 
Preu: 
13,00€ (taquilla)
Organitzadors: 

Lluís Coloma

Concert al Terrat del Museu d'Història de Catalunya de Barcelona!

 

Enguany es compleix el 150è aniversari del naixement del genial Scott Joplin (1868-1917). En commemoració, Lluís Coloma presenta un concert a l’entorn del Ragtime i dels seus estils contemporanis com el Stride Piano, el Barrelhouse Piano, el Boogie Woogie, el Novelty Piano, el Blues Rural… Un viatge musical des de finals del segle XIX fins els anys 30-40 del segle passat, mostrant en el seu camí la riquesa i interrelació d’aquests estils pianístics. Sens dubte una oportunitat única d’escoltar al pianista barceloní amb un repertori diferent al que ens té acostumats, però mantenint l’esperit que el caracteritza en totes les seves interpretacions, on s’entrega a cada nota de principi a fi.    

Amb un directe insuperable, Lluis Coloma crea en els seus concerts una atmosfera màgica i converteix cada actuació en una experiència única i inoblidable. Amb una endiablada mà esquerra i un gran talent per a la improvisació, aconsegueix contagiar la seva passió per aquesta música a un públic entregat des dels primers compassos. Actualment està considerat el màxim exponent del Blues i el Boogie Woogie de l’escena estatal i la seva repercussió internacional augmenta sense aturador amb actuacions als principals festivals en el camp del Ragtime, el Blues i el Boogie Woogie.

Ha estat convidat a festivals arreu del món on destaca pel seu virtuosisme i originalitats amb actuacions acollides amb una gran ovació d’un públic dempeus. La seva música sona per tota Espanya en festivals i locals tan emblemàtics com el Café Central de Madrid, Jamboree de Barcelona, o als festivals de jazz de San Javier, Terrassa, Barcelona, Madrid, ViJazz Penedès o el de Blues de Cerdanyola, i en països com Estats Units, França, Gran Bretanya, Malàisia, Alemanya, Itàlia, Suïssa o Sèrbia. Alhora combina l’activitat musical amb la promoció del gènere organitzant esdeveniments com el Campi Qui Boogie! Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona i la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa.

Nascut a Barcelona (1973), des de molt jove és devot admirador dels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price. Poc a poc s’allunya dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie que l’ha dut ha ser guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003”, per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, “Artista BluesCat 2006” i “Premis Sabadellencs 2007” que atorga la Jove Cambra de Sabadell. Tanmateix imparteix conferencies i classes magistrals sobre la historia del piano de Blues i el Boogie Woogie i és un dels pocs pianistes capaç de recrear els estils primitius del gènere.

Coloma ha desenvolupat un toc personal i destaca per la seva originalitat i energia, també en composicions pròpies recollides en nombrosos treballs: Remember (Omix Records 2002), Boogielogy (Fresh Sound 2005) i Lonely Aveniu (Swing Alley 2006). A Boogie Portraits (Swing Alley 2008), grava duets amb pianistes internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun i Frank Muschalle. Va enregistrar el seu primer disc en directe, 7 Nights at Central (Swing Alley 2009), al mític local de Madrid. Més tard van venir Rockin’ my Blues in Chicago, un disc a piano sol tribut als pianistes de Blues Xicago, enregistrat a la mateixa Windy City i produït per Barrelhouse Chuck i també ha editat a duet de pianos amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley,  International Boogie Woogie Explosion, un àlbum on es combinen tradició i modernitat. El seu darrer treball discogràfic és Boogie Wins Again (Swing Alley 2016) enregistrat a trio.

www.lluiscoloma.com/lluis-coloma-piano-solo

 

Horari: El concert és a les 22h. Es pot accedir al museu a partir de les 20h per visitar les exposicions temporals i a les 20.30 s'ofereix una visita guiada a l'exposició 'Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra' inclosa en el preu de l'entrada. 

Lloc: Terrassa del Museu d'Història de Catalunya (planta 4)

Preu: 13€Venda d'entrades a les taquilles del museu o al web de TIME OUT

Els membres de SOM Museu d'Història de Catalunya i els socis de Jazz Terrassa tenen un 10% de descompte, quedant el preu d'entrada en 11,70€.

L'entrada inclou la visita guiada a l'exposició Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra, el concert i el combinat de les Nits d'Estiu o un refresc. 

Informació i reserves: Per més informació o si vols reservar la teva entrada ho pots fer al correu electrònic mhcvisites.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 225 42 44.