Pasar al contenido principal

"Veus amb jazz" al terrat del MHC

Cicle de concerts d'estiu al Museu

Inici: 06/07/2016  -  Fi: 10/08/2016

El Museu d’Història de Catalunya us proposa novament un passeig musical sota els estels estiuencs de la cèntrica terrassa de l’edifici del Palau de Mar, situat enfront el Port Vell, amb el cicle “Veus amb Jazz” i un total de sis actuacions variades on descobrir fins a vint-i-set músics i quatre novetats discogràfiques. A través del llenguatge i la improvisació jazzística viatjarem al prolífic món dels estàndards pels camins del blues, el gospel, el soul, el rhythm’n’blues, el surf... sorgits de la fecunda escena barcelonina i la complicitat de Jazz Terrassa.

L’estrena la protagonitza la veu de l’experiència. Laura Simó és una figura cabdal del jazz a casa nostra amb una trajectòria indiscutible que l’ha portat per escenaris d’arreu gràcies a la qualitat i versatilitat que atresora. De bracet amb l’inventiu pianista Francesc Capella, i en formació de quartet, ens presenten “Afterglow”, un treball eclèctic, un ventall d’estàndards i de compositors contemporanis, amb arranjaments originals del mateix trio amb el qual la cantant catalana se sent entre amics. Amb la jove jazzista Eva Fernández, acompanyada d’una sòlida banda liderada pel trompetista valencià David Pastor, la segona entrega musical combina fluids ritmes amb sòlids beats, aires brasilers, brillants solos i tòrrides balades. “That Darkness” és un treball contemporani i clàssic, audaç, fresc i elegant, una col·lecció de cançons que emocionen, reelaboren clàssics i busquen el camí per crear els que ho seran. I amb WOM Trio arribem a la tercera proposta musical amb un projecte fresc, alegre i sensual. 3 dones, 3 ànimes, 3 veus, 3 instruments. Gemma Abrié, Clara Luna i Laia Fortià són dones amb empenta, talent i una sòlida trajectòria com a representants de la nova generació de músics del panorama català. El seu repte: poder cantar i tocar un instrument alhora on conflueixen estils com el jazz, la bossanova, el soul o el pop a través d’arranjaments propis. 

Al vell mig del nostre viatge fem un tomb de gènere per presentar-vos la veu masculina de Jordi Rabascall. Aquest singular i intrèpid cantant barceloní s’atreveix amb “la Veu” per excel·lència a “Sinatra At The Apartment”, un particular homenatge al Frank Sinatra més íntim en el 101 aniversari del seu naixement. Ja al mes d’agost el viatge s’accelerà amb el rhythm’n’blues més insinuant, el soul més profund, el surf més frenètic i el rockabilly més punyent dels Flamingo Tours capitanejats per la camaleònica Myriam Swamson. Ens presenten “Right On Time”, el primer àlbum de la banda amb un repertori ple de temes propis de temàtica viatgera i desenfadada en un còctel musical arrelat a la tradició més salvatge de la música popular. I per cloure aquest exhaustiu recorregut per les músiques d’arrel, res millor que fer-ho amb la poderosa veu i la presència escènica de Susana Sheiman Open Gate. La cantant madrilenya ens proposa una porta oberta als ritmes populars amb un repertori que viatja especialment pels camins del gospel, el soul i el blues. L’estàndard és el fil conductor del projecte i disc homònim amb el que aconsegueixen fer còmplice al públic gràcies a la ductilitat i destresa dels músics —tots ells màsters de l’escena musical catalana— i un repertori fresc i innovador que el públic reconeix. 

Dia i hora: Els concerts tenen lloc els dimecres del 6 de juliol al 10 d'agost a les 22 h.

Lloc: A la terrassa-mirador del Museu d'Història de Catalunya. Palau de Mar, Plaça de Pau Vila 3. 08039 Barcelona

Reserva d'entrades: Per assistir-hi, cal fer reserva prèvia a l'adreça electrònica mhcvisites.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 225 42 44 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15,30 a 17,30 h). L'entrada, que inclou una consumició gratuïta, dóna dret a visitar el museu i les seves exposicions el mateix dia de 20 a 22 h abans del concert.

Preu 12 € - Socis Jazz Terrassa 9 €

www.mhcat.cat

Col·laboradors