Pasar al contenido principal

Ja tenim aquí una altra edició del Festival. Del dia 4 fins el 28 de març, la ciutat és una festa a ritme de jazz, i ja en portem 18. Per a la vocalia de Jazz d'Amics de les Arts i JJ.MM. és un aparador, el mirall on reflectir l'activitat de tot un any de programació estable a la Nova Jazz Cava. Som conscients que la música en directe només pot funcionar si s'ho passen bé les dues parts implicades, públic i músics, i és per això que amb la il·lusió de cada any hem preparat un seguit d'activitats i concerts que, de ben segur, estimularan la participació de tothom.

El Festival s'inaugura oficialment el dia 3 a la Nova Jazz Cava amb la mostra de fotografies que els alumnes de la UPC van fer en el darrer Festival. Encara que l'edició del Festival d'enguany comença el dia 4, com ja és habitual, i en formació de Marching Band, amb Dani Alonso & his Lazy Chickens que escamparan pels carrers de la ciutat la seva música. Al vespre, el guitarrista Mark Whitfield, amb el seu grup, encetarà el cicle de concerts a la Cava.

Les actuacions a l'aire lliure continuen presents en aquest Festival, a la Plaça Vella i a la Plaça Catalunya, però us presentem una novetat; el diumenge dia 14, el campus de Vallparadís es convertirà en una festa-pícnic de jazz. De les 11 del matí fins més enllà de les 6 de la tarda, es podrà menjar, beure i ballar al ritme de La Locomotora Negra, el Quintet d'Egara, el grup d'Amos Garrett, el quintet de Gene "Mighty Flea" Conners, la Vella Dixieland amb Txell Sust i Josep Maria Farràs o la Barcelona Big Latin Band.

Gairebé totes les modalitats hi són presents, per que aquest és un Festival obert a totes les tendències. Tornen vells amics del Festival, com Johnny Griffin o Paul Bley; veurem Sam Rivers o Charlie Mariano, que no acostumen a tocar per aquí, i una de les cantats de moda, Dianne Reeves.

Saxofonistes com George Coleman, Dave Douglas, Paquito D'Rivera o Michael Brecker ens oferiran estils ben diferents; Maria Schneider dirigirà una excel·lent Big Band de 17 instrumentistes -entre ells el guitarrista Ben Monder-, presentant les seves composicions, i Airto Moreira torna, amb Flora Purim, per oferir-nos la seva especial barreja de sonoritats. No podem, ni volem, oblidar els grups de casa nostra, que com cada any són part important del Festival.

El cartell del Festival és obra de Pep Agut (Terrassa, 1961), fundador del Grup Tal Taca (1980), espai alternatiu, per exposicions d'art contemporani. Viu a Colònia des de 1988 fins 1991, quan es trasllada a París convidat per la Fondation Cartier pour l'Art Contemporain. El 1992 torna a la seva ciutat.
La seva obra és exposada habitualment en galeries i museus d'àmbit internacional i està representada en les col·leccions de diversos museus i institucions públiques i privades. Ha estat convidat a participar en algunes de les mostres institucionals de major prestigi internacional com Prospekt a Frankfurt i les Biennals de Venècia i Sidney.

Repasseu la programació i deixeu-vos sorprendre. Recordeu que més d'un concert és exclusiu del Festival, no els veureu enlloc més, i més d'una formació és inèdita, organitzada especialment per actuar al Festival.

Benvinguts al Festival!


 

JAZZ TERRASSA.

Amics de les Arts i JJ.MM.

 

Terrassa, febrer del 1999
 
Imatges