Pasar al contenido principal
Bio

Piano
Detroit, Michigan (USA), 1937. És durant el servei militar que Kirk Lightsey comença a participar en jam sessions. Al cap d’un temps enregistra amb Sonny Sttitt i Chet Baker. En els anys 70 formarà part del quintet co-dirigit per Harold Land i Blue Mitchel. El grup es dissol (per mort del trompetista) i al quedar lliure, Lightsey farà diferents col·laboracions amb Ron Carter i Gary Peacock. No serà fins els anys 80 que el pianista començarà a ser veritablement conegut pel públic de Jazz. És el moment en que forma part del quartet de Dexter Gordon, juntament amb David Eubanks (cb.) i Eddie Gladden (bat.). Aquest quartet també es dissoldrà per malaltia de Gordon i això el farà decidir a enregistrar i tocar com a líder del seu propi grup. Aquest fet no el privarà, però, de fer col·laboracions amb diferents músics (Kenny Burrell, Clifford Jordan...), i durant els anys 80 serà molt sol·licitat per tocar en diferents grups , entre els quals hi trobem el Sextet All Starts (Leaders), en el que també hi ha Arthur Blythe, Chico Freeman, Lester Bowie, Cecil McBee i Don Moye.
Lightsey ens mostra un lirisme enèrgic i ‘swingant’, així com una nova via en la que hi barreja el virtuosisme dels concertistes i els colors del be bop.
Va ser el pianista que ocupava el lloc del gran Thelonious en la agrupació Monk Tentet All Stars que, dirigida pel trompetista Don Sickler, va portar al 17è Festival de Jazz de Terrassa, la recreació de la música d’aquell excepcional pianista.
Darrerament i coincidint amb el centenari del naixement de Duke Ellington, els concerts de Lightsey recreen la música del ‘Duke’.

Febrer 2000

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
Temporada Estable
Promoció
Concert d'inici de temporada

Kirk Lightsey Piano

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava