Pasar al contenido principal
Bio
Vibràfon. Nascut a Los Angeles al 1941, va fer del vibràfon el seu instrument inseparable després d’escoltar al gran Milt Jackson. ‘Era un so de cristall i fusta, amb un afegit de plata, el que feia sentir el soroll dels diners, encara que la butxaca estigues buida’, manifesta. ‘L’instrument té el so dels capvespres d’estiu, quan ja no tens escola, i només has de seure a la teva petita habitació, on ningú més pot entrar a acompanyar-te en un viatge musical. Milt Jackson extreia un so que feia aflorar les sensacions humanes, i em vaig preguntar com era capaç de fer-ho, així que em vaig decidir per estudiar vibràfon’.
Després d’estudiar amb Dave Pike, el jove Hutcherson es va trobar treballant al costat de Charles Lloyd o Curtis Amy. Pels 60 va fer gires amb Al Grey i Billy Mitchell i al 61 es va incorporar a la escena jazzística de Nova York. Allà va treballar primer amb Jackie McLean i va continuar acompanyant a gent com Herbie Hancock, Dexter Gordon, Andrew Hill o McCoy Tyner.
Al 64 va obtenir el reconeixement de la crítica amb la màxima consideració de nous talents de la revista Down Beat. Va gravar ‘Dialogue’, el seu debut discogràfic i l’inici d’una sólida relació amb Blue Note Records.
Al 71 es trasllada a San Francisco, on les següents dues dècades, no va parar de créixer musicalment al costat d’importants figures com Sonny Rollins, Dexter Gordon i gravant amb Timeless All Starts, incloent-hi a Cedar Walton, Buster Williams i Billy Higgins.
El seu debut com a actor es va produir junt amb Dexter Gordon i Herbie Hancock a la pel·lícula ‘Round Midnight’ de Bertrand Tavernier.
Al 93 Hutcherson comença a gravar importants discos de jazz, com ‘Masters II’ amb Mulgrew Miller, Ron Carter i Jerry Gonzalez, i confessa que no fa res amb el que no es senti realment confortable.

Febrer 2000

Imatges

Últims concerts

Veure'ls tots
Àmbit
2000. 19è FJT

Be Bop Legends

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava
Àmbit
2000. 19è FJT

Be Bop Legends

Icon date
Data
Icon location
Espai
Nova Jazz Cava