Skip to main content
Data de publicació
Body
  • Després del concert d’obertura protagonitzat per la vocalista Wilma Ann a la Nova Jazz Cava arriben els primers concerts diürns a les places.

  • Lluís Coloma obre els concerts diürns a la Plaça Vella mentre que Benjamín León Trio ho fa a la Plaça Catalunya.

  • La marató de combos reuneix escoles d’Igualada, Sabadell i Terrassa a la Nova Jazz Cava.

L’edició 2023 del Festival Jazz Terrassa ja està en marxa. El tret de sortida l’ha donat la formació liderada per la cantant americana Wilma Ann en una Nova Jazz Cava amb l’aforament ple.

Mentre la seu del Festival es prepara per rebre el concert de Joan Albert Reunion-Premi Jazzterrasman 2023- demà dijous i els primers concerts internacionals –Paolo Fresu & Omar Sosa (dv 10) i Gerald Clayton “White Cities” (ds11)-, aterren les primeres propostes musicals de carrer coincidint amb el cap de setmana d'arrencada del certamen.

Lluís Coloma presenta nova formació

Lluís Coloma obre els concerts de carrer a la Plaça Vella. I ho fa presentant nous temes de l’àlbum Trip to Everywhere (Blue Moon Inner Jazz, 2022) que suposa una evolució artística considerable. Amb la “Musical Troupe XL” renova la instrumentació i reinventa les seves formacions habituals per aconseguir una paleta de textures i sonoritats extraordinàries..

Nascut a Barcelona, Coloma és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena europea en el camp del piano Blues. És considerat un mestre d’aquest gènere i és convidat habitual als festivals europeus afins, on destaca pel seu virtuosisme i originalitat.

La Plaça de Catalunya també recupera l’esperit més popular del Jazz amb un concert de Benjamín León Trio, formació liderada pel músic d’Écija, Benjamín León, considerat com un dels millors organistes de Jazz d'Europa. S’acompanya del bateria Adrià Font, un dels pioners en actiu de l’escena jazzística a la ciutat i de l’excel·lent guitarrista de Sanlúcar de Barrameda, Kike Angulo, molt sol·licitat al circuit Bebop.

Combos Joves Non Stop

Les escoles i els conservatoris de música preparen als seus estudiants perquè puguin assolir els reptes professionals que es proposin. El FJT treballa des fa més de 20 anys per acompanyar als estudiants en aquest procés pedagògic i donar veu a la pedrera que comença.

El què abans s’havia anomenat “Jazz Jove Non Stop” o “Big Jove Non Stop” ara facilita un espai als Combos Joves Non Stop, grups formats a les aules que ara tenen la primera oportunitat per pujar un graó més en la seva experiència musical. Els combos dels Conservatoris d’Igualada, Sabadell i Terrassa amb qui el Festival hi col·labora regularment, actuaran diumenge 12 a la Nova Jazz Cava (18h).

Terrassahoppers celebren el Jazz Terrassa Swing Stage

El col·lectiu Terrassahoppers col·labora amb el 42FJT en nombroses activitats relacionades amb el Swing ballable. Divendres 10 la Biblioteca Central de Terrassa acollirà una primera ballada de Swing (18:30h) i l’endemà es repetirà a la Plaça Vapor Ventalló (18h).

L’acte central tindrà lloc a l’Hotel Don Cándido amb la Festa de Benvinguda “CrispiSwing” amb un taller de ball i el concert d’Apollo Jumpers, divendres 17. L’endemà dissabte, el JT Swing Stage arribarà a la recta final amb una xerrada d’Oriol Romaní, una sessió de ball punxada amb DJ’s de Terrassahoppers als Amics de les Arts i JJMM i, finalment, la Sessió Golfa amb el concert de Swingin’ Onions a la 1 de la matinada del diumenge 19, a la Nova Jazz Cava.

Altres activitats:

Dijous 9

Cine-Club Amics de les Arts i JJMM “King of jazz” – Sala Joaquim Vancells (Amics de les Arts i Joventuts Musicals) – 19h

Dissabte 11

Nascuts per llegir amb Gessamí Boada – Biblitoteca Districte 3 – 11:30h

Midnight Plumbers

Casa de la Música de Terrrassa – 19h