La ruta MenJazz 2023 presenta la seva oferta gastronòmica

  • La Nova Jazz Cava ha acollit la presentació del Menjazz amb la participació de més d’una vintena d’establiments de Terrassa i comarca.
  • El 42 Festival Jazz Terrassa inaugura “Love Story, Jazz i Cinema” a la Biblioteca Central una exposició sobre la relació del Jazz amb el cinema.

En un to festiu i desenfadat, la Nova Jazz Cava ha acollit la presentació d'una nova edició del Menjazz, la iniciativa organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca. L’oferta gastronòmica pretén posar en valor la qualitat gastronòmica de Terrassa i comarca al llarg dels 19 dies de Festival, fins el 26 de març. L’edició 2023 reuneix 24 establiments amb propostes culinàries que combinen les degustacions amb maridatges de prestigiosos vins de qualitat.

El concert del pianista Xavier Algans ha donat la benvinguda a representants de l'hostaleria terrassenca i de la comarca, diversos músics i persones vinculades a la cultura i el Jazz de la ciutat que han assistit a l’acte conduit pel carismàtic presentador de Canal Terrassa, Oriol Carreras, mentre a l’escenari, un mestre perniler preparava suculosos talls de pernil serrà.

El popular meteoròleg Francesc Mauri, el músic Uri Bonet, membre de Love of Lesbian i l’empresària Ninna Torres, Presidenta del Cercle de Joves Empresaris Cecot, han apadrinat de forma simpàtica les jornades d'aquesta edició i en els seus torns de paraula, han celebrat que la gastronomia tingui aquesta implicació directa amb la música.

Durant la presentació, hi han intervingut Pep Forn, Regidor d'Economia social i Innovació, Universitats, Turisme i Projectes audiovisuals, Francesc Castellet, representant del Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, i Susanna Carmona, Coordinadora del Festival Jazz Terrassa. L'acte s'ha clos amb un tast de pernil per a tots els assistents.

Les Jornades Gastronòmiques Menjazz 2023 compten amb la col·laboració de Distribuciones del Jamón Cerezo, Euro Nova Vins i Caves, IES Cavall Bernat, Jazz Terrassa, Terrassa Turisme i Diari de Terrassa.

Establiments participants: Bar Parada, El Cel de les Oques, El Vapor Gastronòmic, L'Indret, Syrah, Don Candido, Sa Illa, La Feli, La Cistelleria, Nou Ítaca, Taiet Peix, Quatro Esquinas, Zurito, El Dot, Tecavins, L’origen del Vi, De Lokos, Bar Culla, Santa Cereza, L’Alegria del Teatre, Minyons de Terrassa i Nova Jazz Cava, tots ells de Terrassa. S’afegeixen també la Fonda Rístol de Viladecavalls i Les Pedritxes de Matadepera.

 

Una exposició avança l’inici del 42 FJT

Com a avançament de l’edició 2023, el Festival ha programat per dimarts 7 de març (18:30h) una peculiar exposició a la Biblioteca Central de Terrassa. “Jazz i Cinema, Love Story” recull una col·lecció de fotografies, cartells originals, programes i revistes de pel·lícules on el Jazz és el protagonista, així com primeres edicions de discos de les bandes sonores de més èxit. D’aquesta manera es fa un recorregut per diferents aspectes de la relació entre el setè art i la música, de la relació entre el cinema i el Jazz.

La inauguració comptarà amb una actuació musical a càrrec del thereminista Toni Hernández. Comissariada per Jaume Tauler, l’exposició s’allargarà fins el 26 de març.