Skip to main content
Data de publicació
Body
  • El certamen ha presentat una programació amb 35 concerts i activitats en què destaca la presència internacional de Ray Lema i Yonathan Avishai Trio
  • Altres novetats son l'estrena del projecte “Trance” de Jorge Pardo i la presentació a Catalunya de Veinte Veinte (Colina-Carmona-Serrano-Barrueta).
  • El festival reprograma tots les propostes de l'escena catalana previstes al març, refrendant el seu suport incondicional al jazz local.

Terrassa, 30 de setembre de 2020

Aquest vespre s'ha presentat en roda de premsa el 39 Festival de Jazz Terrassa en el marc del pati de la Nova Jazz Cava, que finalment s'ha aconseguit reprogramar del 8 al 31 d'octubre després de la suspensió de les dates previstes al mes de març a causa del Covid-19.

Després de mesos d'incertesa i de treball intens per aconseguir que el festival es pogués celebrar durant el 2020, l'organització ha donat forma a una programació amb 27 concerts i 8 activitats complementàries. Tot i les dificultats, no s'ha volgut perdre l'essència: vocació pedagògica i el recolzament a l'escena del jazz, buscant l'excel·lència, la qualitat i sense oblidar-se de les estrenes ni els projectes de factura catalana.

L'acte, en què s'ha fet repàs de la programació, ha comptat amb la participació i parlaments de Rosa Boladeras, Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, i Susanna Carmona, coordinadora del Festival. Ambdues han encapçalat un acte que s'ha retransmès en directe per YouTube pel canal de la Nova Jazz Cava. De fet, ha estat la prova de foc d'una de les novetats d'enguany: la retransmissió en streaming, en obert i en directe de 6 dels concerts de la programació. D'aquesta manera, el certamen vol conservar el caràcter popular, proper i divulgador davant de les limitacions d'aforament imposades per les autoritats sanitàries.

A l'inici de l'acte, Rosa Boladeres ha expressat el suport del consistori al festival i als esdeveniments culturals: “que el festival tiri endavant és també una forma de corroborar que la cultura és segura, no hi ha hagut un sol cas de Covid-19 en aquest àmbit i, per tant, animem a tots els estaments a seguir fent cultura”.

La representant municipal també ha volgut enviar un missatge positiu “malgrat les incerteses del moment, perquè la cultura és un bé bàsic”. “El Festival Jazz Terrassa és una mostra d'empenta, de diligència, de perseverància”.

Per la seva banda, Susanna Carmona, coordinadora del Festival Jazz Terrassa, s'ha sumat a les paraules de Boladeras destacant que “és important mantenir l'esperit positiu, militant i optimista. Cal que mantinguem viva la cultura perquè això també vol dir comunicar esperança. Però també cal fer una crida per a que les administracions públiques mantinguin i augmentin els pressupostos destinats al sector cultural. Estem contents de tirar endavant el festival tot i que sabem el que suposa fer aquest esforç”. Carmona feia esment tanmateix a les limitacions dels ingressos de taquillatge degut a la reducció de l'aforament dels espais. La Nova Jazz Cava passarà a tenir 66 localitats assegudes i el Pati exterior de la sala, 95.

 

Una programació amb accent català

Pel que fa a la programació, el certamen ha recuperat un dels seus caps de cartell, Ray Lema, que liderarà un concert en format sextet, en el que presentarà el seu darrer disc, Transcendance. I ha incorporat Yonathan Avishai Trio, projecte consolidat del pianista franco-israelià Yonathan Avishai que per l'ocasió es complementarà amb el saxo cubà Ariel Bríngues (de la banda de jazz fusió Irakere).

De la mateixa manera, aquesta 39 edició de tardor també fa una aposta per l'escena del jazz ibèric amb un nom clau: Jorge Pardo, un dels impulsors del jazz flamenc, que presenta el seu nou espectacle “Trance”. També s'estrena a Catalunya “Veinte Veinte”, un quartet amb Javier Colina (contrabaix), Josemi Carmona (guitarra flamenca), Antonio Serrano (harmònica) i Borja Barrueta (bateria), que, segons paraules de Carmona, “recull les inquietuds creatives de l'any tan atípic que estem vivint”. Perico Sambeat és l'altre gran cap de cartell que aquesta vegada toca a Terrassa amb una proposta en format octet basada en el repertori de Frank Zappa.

En la programació, s'han pogut recuperar totes les actuacions previstes en el mes de març protagonitzades per músics de l'escena del jazz català. I s'han reforçat amb dues noves incorporacions: la big band de jazz contemporani i groove Smack Big Dab i el quintet liderat per les dues joves trombonistes Alba Pujals i Rita Payès que desenvolupen el projecte “Two Slides”.

Un cop revisat els punts claus de la programació, tant des de l'Ajuntament de Terrassa com des del Festival s'ha volgut fer una crida als espectadors per a que siguin “solidaris i responsables amb la reserva online de les entrades als concerts gratuïts”. “Demanem que no hi hagi ni una cadira buida”, ha remarcat Carmona, que també ha volgut reivindicar el caràcter militant del certamen com a “festival de club”.

Podeu consultar la programació al complet i descarregar-vos el dossier de premsa i material audiovisual (fotos, video promocional, àudios, cartell, etc.. en aquest enllaç)

 

KIT DE PREMSA

https://bit.ly/2Gim3B4

Recupera la Roda de Premsa (Youtube)

https://www.youtube.com/watch?v=J_OnevuxJms

Fotografies Roda de Premsa

https://bit.ly/3namAWi

CONTACTE PREMSA I COMUNICACIÓ 39 Festival de Jazz Terrassa 2020

Olga Àbalos +34 699 432 569

David Traver +34 646 841 570

premsa@jazzterrassa.org