Skip to main content
Data de publicació
Body
  • La flamant nominada als Premis Grammy 2020 pel millor disc de jazz vocal actuarà al Festival de Jazz Terrassa.
     
  • La jazzwoman nord-americana presentarà el darrer treball a la Nova Jazz Cava dins la seva gira per Europa i Estats Units.
     
  • Diversos projectes liderats per dones protagonitzen la present edició.

Catherine Russell es va quedar a les portes però passarà a la història per ser una de les 5 finalistes del Premis Grammy lliurats el passat 26 de gener a Los Angeles al Millor Àlbum de Jazz Vocal per Alone Together (Dot Time Records, 2019). 

Nascuda a Nova York en el sí d'una família de músics -el seu pare Luis Russell fou un llegendari compositor i director musical de Louis Armstrong- Catherine Russell és una exel.lent cantant de blues i jazz que ha recorregut mig món actuant i gravant amb intèrprets com David Bowie, Cyndi Lauper, Jackson Brown, Paul Simon o Wynton Marsalis. Comparada amb Ella Fitzgerald o Billie Holiday, el seu repertori presenta una sel.lecció de perles clàssiques interpretades amb una tècnica vocal plena de sensibilitat i un swing acústic brillant.

L'extensa gira per Estats Units i Europa farà parada a Terrassa, concretament dissabte 28 de març a la Nova Jazz Cava. Serà el debut de Russell a la ciutat.

 

Dones liderant els seus projectes

Catherine Russell s'afegeix a la llista de noms femenins que l'organització del Festival ja havia comunicat. La sud-coreana Pureum Jin estrenarà nou treball discogràfic al costat del trio d'Ignasi Terraza (12/3), la mateixa nit que Luna Cohen  mostrarà la riquesa i la diversitat de la cultura del seu país, Brasil. Trudy Lynn (13/3) pilotarà una sòlida banda de blues i Rocío Angue interpretarà temes de swing ballable coincidint amb el stage de swing anual (22/3).

Fa unes setmanes el Festival anunciava la seva primera residència artística europea. Es tracta d'una iniciativa produïda a tres bandes entre el festival Rabobank Amersfoort Jazz dels Països Baixos, l'Institut Ramon Llull i el Festival egarenc. El projecte Alto For Two, dirigit per Irene Reig i Kika Sprangers presenta a quintet material cent per cent original la nit del 26 de març, una vetllada que obrirà la pianista i compositora francesa Mel Gimard amb el seu projecte multidisciplinar "Numen" impulsat pel meeting Jazz I Am. La residència artística inclou una Màster Class al Conservatori Municipal de Terrassa.

Susana Sheiman i Laia Porta, dues de les frontwomen de l'escena jazzística més actual, retran homenatge a dues personalitats transcendentals de la música afroamericana: Aretha Franklin i Nina Simone. Lady Soul, nom del projecte de Susana Sheiman i el títol d'un dels àlbums majúsculs de "la Reina del soul", s'estrenarà durant el Pícnic Jazz Vallparadís (22/3). Per la seva banda, Laia Porta emularà les cançons eclèctiques de Nina Simone a "Power Soul" el migdia del 29 de març a la Plaça de Catalunya.

 

Blues en clau femenina

El divendres 13 de març l'oficina CaixaBank Store situada a la Rambla d'Ègara acollirà el concert de Atenea Carter & Groove Collective de l'inquieta vocalista terrassenca. La presència del Festival a la comarca té també protagonisme femení. Big Mama Montse, Sister Marion i Sweet Marta formen el trio de líders Womblues. El proper 20 de març compartiran les seves veus i instruments al Casal de Cultura de Vacarisses. I per la seva banda, Wax &Boogie és la proposta matinal a Viladecavalls el dissabte 21 de març. Una ocasió especial per escoltar a dues dives de la música d’arrel afroamericana, Ster Wax i una convidada especial, Betta BLUES, recolzades per una banda d'enorme projecció internacional.