Els primers compassos de 2020 farcits de Jazz Swing, Blues, tributs a Cannonball Adderley, Horace Silver i presentacions discogràfiques!

 

 

La programació regular de la Nova Jazz Cava reprèn la seva activitat regular després de les festes nadalenques.  El jazz swing de la nova Hot Dogs Jazz Band s’estrena amb nou Cd i un repertori completament ballable, i el jazz clàssic de la degana de les bandes catalanes, La Locomotora Negra, arriba puntual a la seva cita terrassenca de primers d’any. Propostes que encarrilen els concerts de gener a la Nova Jazz Cava. El mes comença amb el rock, blues, soul de la banda local Sònics, un gènere que mostra també a l’harmonicista madrileny Danny del Toro i la seva Blues Band catalana.

L’oferta de directes segueix a bon ritme amb el repertori hard bop i soul dels germans Adderley reinterpretat pel quintet d’excepció Cannoball Crew. També el primer mes del calendari ens porta a Terrassa la presentació de “Cíclic”, nou treball de la jove saxofonista Marina Vallet en el seu esperat debut a la NJC, on també s’estrena la cantant belga Sofie Dee. Acompanyada pel mestre August Tharrats ens oferiran el seu blues swing sofisticat i de gran qualitat.

Ja de cara al febrer, una vetllada especialment dedicada al blues amb les bandes Red House (Jeff Espinoza & Francisco Simon) + Deep R&B protagonitza el primer concert del mes. En format intimista, alhora enèrgic i calidoscopi, Núria Palet i Elisabet Raspall presenten TàNdEm, un projecte musical madurat a foc lent,  fent una mirada retrospectiva a tot el temps vital i musical compartit durant més de vint anys per dues jazzwomen de primera. Juntes troben una sonoritat personal, colorista i suggerent per interpretar, a piano i veu, composicions de la pianista vilanovina i textos de la cantant vallesana.

S’esperen també un munt de nous projectes com “Horace Silvier Tribut”, un recull dels temes més coneguts i altres d’inèdits dedicat al prolífer compositor i pianista, i interpretat per Benet Palet (tp), Carles Pineda (sa), Alexandre Carbonell (pn), Joan Martí (cbx) i Santi Colomer (bt), i variades presentacions discogràfiques com les del guitarrista egarenc Arnau Gil “Mecànica Vital”, la doble estrena discogràfica del saxofonista badaloní Martí Serra que ens mostra “Live at Jamboree” i “Songs Nina Sang” amb la col.laboració de la trombonista i cantant Rita Payès, interpretant Nina Simone. 

El pianista Roger Mas presenta a trio (Tom Warburton i Marc Ayza) el seu darrer treball “The Call From The Past”, amb l’especial veu de Laia Cagigal. I de l’àmbit internacional destaca la visita dels músics alemanys Holger Scheidt i Mareike Wiening, ambdós amb nou àlbum. El contrabaixista presenta “Schwimmende Elefanten” acompanyat per Voro García (tp), Peter Ehwald (st) i Marc Ayza (bt). Per la seva banda la baterista i també compositora germànica i resident a Nova York, Mareike Wienning, ens ofereix “Metropolis Paradise” en el seu debut com a líder a Terrassa. “Música de cambra, amb influències del rock, parts d’improvisació lliure (…) con un llenguatge harmònic carregat d’energia.", descriu la seva música el New York Times.

I no us perdeu els dijous a l’espai Cava Club i les concorregudes Jam Sessions amb propostes liderades, al gener, per Pepo Figueras, Giuseppe Campisi, Irene Reig, Pau Mainé amb Fernando Brox. Al mes de febrer capitanegen les Jams, Hector Floría, Javi Pareja, Joe Webb · Casares Brothers i la banda del Taller de Músics, The Felowship.