Skip to main content
Bio

Francisco Simón (Madrid, 1963) estudia la carrera de Geografia i Historia a la Universitat Complutense, però la seva passió per la guitarra el porta a estudiar Educació de l’Oïda, Harmonia i Teoria Musical a l’Escola de Música Creativa de Madrid, becat per l’AIE. Posteriorment, es trasllada als Estats Units el 1996, on estudia en el prestigiós “Guitar Institute of Technology” (MI) de Hollywood, Califòrnia, i obté el “Best Style Award”.

De tornada a Espanya, realitza enregistraments i nombroses gires amb artistes nacionals de primera magnitud tals com Cabaret Pop, Duncan Dhu, i Miguel Ríos a països com Perú, Costa Rica, Panamà i Mèxic.

Ha treballat amb artistes internacionals entre ells, Jerry Lee Lewis, Willie de Ville, Paul Collins, Kevin Ayers, Kenny Neal, Collin James, Bernard Allison, Fito Páez, Gene Taylor, Paul Carrack, Steve Cropper, “Blue” Lou Marini, The Blues Brothers, Dan Aykroyd, Mike Vernon i Tom Jones.

Molt conegut i respectat al panorama espanyol, ha col.laborat també con artistes de la talla d’Antonio Flores, Rosendo, Antonio Vega, Julián Hernández (Siniestro Total), Enrique Urquijo, Joaquín Sabina, Diego Vasallo, Raimundo Amador i José Mercé…

Simón ha tocat durant molts anys al circuït madrileny i ha realitzat gires amb grup como Rockomóvil, Tonky Blues Band, Ñaco Goñi, Flying Gallardos, Stereos, Boogie Children, Nancho Novo, etc.

També ha estat col.laborador habitual de programes de televisió (“La noche se mueve” -Telemadrid-El Gran Wyoming, “El peor programa de la semana” - La 2, dirigit  per Fernando Trueba, “Caiga Quien Caiga” - T5,”Furor” -Tele Madrid, FORTA , ”La Azotea de Wyoming”-TVE, “Nada X Aquí” -Cuatro i “No te olvides de la canción” -La Sexta. Manté la seva faceta de professor en prestigiosos seminaris de guitarra i màster classe (Festival de Blues de Béjar, o “Talleres de Improvisación de Gijón”),  de productor musical i músic de sessió, alhora que és membre de la SGAE i l’AIE.

És el compositor habitual dels temes de RED HOUSE grup del que és membre fundador i compta amb set treballs al mercat. Alhora és compositor de bandes sonores i música per a documentals, i sèries d’animació.

Imatges