Skip to main content
Bio

TOMMY WEISS (ALE) – Piano i veu

En els seus inicis, Tommy Weiss va aprendre a apreciar el fenòmen del "swing" gràcies als seus pares, entusiastes del jazz, ja aleshores estava convençut de que la bona música havia de tenir "swing" i "groove", sense importar l'estil que fora. Per aixó, ofereix molt d’aquestes característiques al seu públic, tot combinat amb un ampli ventall de diferents estils com el Blues, el Boogie Woogie, el Harlem Stride i altres variants del jazz. Algunes vegades sembla que escoltis a Fats Waller, Erroll Garner, Don Ewell o Art Tatum. Però, tot i aixó, sempre aporta molt del seu estil incomparable que pot arribar a commoure.

Ja a mitjans dels anys 80 va començar la seva carrera a l'escena musical de Munich i ràpidament es va guanyar una bona quantitat de seguidors. Fins al 1993, va destacar en nombrosos festivals i concerts com la Frankfurt Opera Ball, Jazz Piano Gala al Munich Philharmonic Hall, Tollwood Festival, New Orleans Festival Ascona i va poder mostrar el seu espectre estilístic amb molts èxits i molts moments inovidables. Després, poc a poc, es va retirar dels escenaris per a dedicar-se a la seva altra passió, el dibuix i el disseny. A partir del 2007, Tommy Weiss torna als importants escenaris pianístics com el Chill a The Phil a la Filharmònica de Luxemburg, Jazz Piano Marathon de Munic, Festival Pianist Künstlerhaus de Munich, Pianissimo Nuremberg, Lucerne Off Stage Piano Festival, Boogie Nights a Alemanya on emociona al públic amb les seves excel·lents interpretacions.

L'octubre va rebre el premi "Pinetop" a la categoria "Stride- i Boogie-Piano" com a part del premi German Boogie-Woogie 2019 a Bremen, Alemanya.

 

 

Imatges