Estrenes, nous àlbums i exclusives el maig a Terrassa

La Nova Jazz Cava es prepara per rebre força propostes en el seu debut al club egarenc. Les presentacions discogràfiques són un altre atractiu de la programació amb fins a mitja dotzena de noves produccions. Actualitat i també exclusivitat a Catalunya del Eli Degibri Quartet.

Crazy Trio & Matthew Simon, una combinació de trio Hammond, amb saxo i bateria, és una proposta diferencial de swing enèrgic i divertit. En els seu debut a la NJC s’acompanyen d’un dels jazzmen amb més projecció, el trompetista Matthew Simon. Músics sòlids, imaginatius i creatius interpretant temes reconeguts de la tradició jazzística nord-americana amb sonoritat personal. També el nou espectacle del multiinstrumentista Erwyn Seerutton “Gospel & Jazz” s’estrena amb la banda Organ Quartet. Un repertori original que amalgama mestissatge i diversitat, font d’inspiració del músic de les Illes Maurici. I coincidint amb La Fira Modernista ens transportem als clubs de l’Era del Swing amb els fabulosos Three Cool Cats, una banda amb representant americà, rus i català.  

 

Presentacions discogràfiques: Trampoline, Noctis Solid Society i A Drop of Freedom

Des d’Amsterdam ens arriba un altre debut i novetat discogràfica. Bernard van Rossum presenta Trampoline junt a dos exponents del jazz català residents als Països Baixos, Xavi Torres (pn), Joan Terol (bt) i el virtuós contrabaixista italià Marco Zenini. Vigor, sensibilitat i interacció van de la mà en un viatge musical creat a partir de composicions originals.

Noctis és l’àlbum de debut que ens ofereix el pianista i compositor saragossà Daniel Ferruz en la seva presentació a Terrassa. Es tracta d'un disc de composició original, una proposta sincera de transmissió i evocació d'emocions al oient a través de temes que busquen explorar noves sonoritats dins del contorn del jazz modern i la improvisació col·lectiva, entesa com a diàleg entre músics que en formen part Joan Mas, David Mengual i Adrià Claramunt.

El pianista tortosí Tomàs Fosch presenta en el seu debut a la Nova Jazz Cava Solid Society, àlbum gravat en directe al Jamboree juntament amb Gianni Gagliardi, Tom Warburton i Jesse Simpson. Hi trobem composicions originals i arranjaments d'estàndards de jazz amb amalgames rítmiques i pinzellades de hard bop, fruit d'una etapa de composició i introspecció a Barcelona. 


Per la seva banda Marc Ferrer Trio, rememora la millor tradició del piano jazz des d'una òptica particular fidel a l'essència de l'estil i amb composicions pròpies. En el seu debut a la Nova Jazz Cava faran un canvi de registre, incorporant la veu de Marian Barahona i al trompetista britànic Paul Evans. Ens oferiran un repertori enèrgic, basat en el jazz i el blues més primigeni, amb pinzellades de gospel i soul. Temes que han enregistrat en el nou disc A Drop of Freedom.

 

De la bossa al jazz modern més internacional en concerts exclusius a Catalunya

Jayme Marques és un músic històric. Ha Terrassa ha participat en més de 40 concerts organitzats pel Club de Jazz, des del seu debut a la Jazz Cava l’any 1977. Després de la gira de celebració del seu 80è aniversari, l’any 2017, el músic brasiler torna il·lusionat a la temporada estable, fidel a la seva cita amb el públic de la Nova Jazz Cava. Nascut el 1936 a la ciutat de Campo Grande, capital de Mato Grosso del Sud de Brasil, a la dècada dels 60’s s’instal·la a Madrid i es converteix en l’altaveu de la música popular brasilera. Acompanyat de la seva guitarra posa de relleu la bossa nova a través de l’obra de Vinicius de Moraes, Tom Jobim i Joao Gilberto, entre altres.

Terrassa serà la única parada a Catalunya del Eli Degibri Quartet en la seva gira europea que el duu a capitals com Londres, París, Berlín, Roma, Zurich o Madrid. En la seva tercera visita a la Nova Jazz Cava, aquest excel.lent saxofonista i astut líder amb un do inesgotable com a compositor, d’origen israelià i resident a Nova York, ens presenta el seu actual quartet amb tres joves i prometedors jazzmen israelians: el guardonat pianista Tom Oren, el baixista Tamir Shmerling i el bateria Eviatar Slivnik. L’octubre passat enregistraven l’àlbum Soul Station, un personal i celebrat homenatge al gran Hank Mobley. Una immillorable ocasió per gaudir d’un dels grups amb més predicament del circuït internacional.