Data: 
Friday, 23 March, 2018 - 21:00
Tipus esdeveniment: 
Estil: 
Preu: 
30,00€ (taquilla)

Uri Caine Ensemble Plays Gershwin Rhapsody In Blue

L’escena nord-americana reforça el seu protagonisme en aquesta edició del Festival amb el darrer espectacle del pianista i compositor Uri Caine, que debuta en el certamen i ho fa en el concert al Centre Cultural Terrassa. L'Uri Caine Ensemble és una de les apostes importants de l’edició 2018 en la qual es recupera el llegat d'un dels noms més essencials de la història del jazz, George Gershwin, a través de la revisió i adaptació musical, amb nous arranjaments de Rhapsody In Blue (1924), obra cabdal de la música del segle XX.

Amb aquesta revisitació i reinvenció proposada per Caine, l’obra mestre de Gershwin es presta a la projecció d’un calidoscopi d’estils que determinen la personal sintaxi musical d’aquest versàtil compositor i intèrpret: jazz, blues, klezme i música d'arrels africanes s'entremesclen amb la composició clàssica, tot generant una música insòlita i irresistible. Per a aquesta ocasió, el pianista presenta un ensemble de vuit músics on reuneix als solistes més prestigiosos que en el transcurs dels darrers decennis han freqüentat els grups del pianista de Filadèlfia. La superbanda està composta pels cantants Theo Bleckmann i Barbara Walker, el violinista Joyce Hammann, el trompetista Ralph Alessi i el saxofonista Jon Irabagon.  Mark Helias, al contrabaix i Jim Black, a la bateria, completen la secció rítmica.

Pianista i compositor, Uri Caine té la capacitat d’absorbir completament l’essència de qualsevol gènere per subvertir-lo i aportar un eclèctic ventall de disciplines i influències, amb estils amb els que va créixer, influències del rhythm and blues, gospel, jazz, que es combinen creant un nou tipus de música. La seva herència jueva, la seva carrera a la música clàssica i el jazz, i el seu interès per l’electrònica, formen un ambiciós híbrid que resulta sempre estimulant. Amb més d’una trentena de treballs editats com a líder i un talent inesgotable, ha aconseguit que els festivals de jazz més destacats del món com North Sea, Montreal, Newport, San Sebastián o Vitoria, a l’igual que certàmens de música clàssica com ara Salzburg, el desitgin. Sens dubte una ocasió memorable poder tornar a comptar amb ell a Terrassa on debutava l’any 2003 amb el projecte de drum'n'bass, sons electrònics, funk, ritme i música improvisada, elements clau de “Bedrock3”, concert celebrat a la Nova Jazz Cava en el marc de la Temporada Estable.

www.uricaine.com

Venda d'entrades al Centre Cultural!