Primary tabs

Mike Sanchez

Mike Sánchez, cantant, pianista i guitarrista britànic, és un dels artistes més interessants i carismàtics de Rhythm & Blues i Rock ‘n’ Roll en el món d’avui. Amb la seva figura d’home frenètic i imponent, i el seu potent bombardeig diluvià de boogie-woogie al piano, ha aconseguit captivar fans de tot el món i ha atret a molts seguidors tant de rock com de blues, incloent-hi moltes llegendes d’aquests gèneres que han volgut treballar amb ell.

Mike va passar quatre anys com a membre de la banda de Blues rock Bill Wyman’s Rhythm Kings, liderada per l’ex-baixista de The Rolling Stones Bill Wyman. Va formar part de la banda al costat de Georgie Fame, Beverly Skeet, Albert Lee, Andy Fairweather-Low i Eddie Floyd, realitzant gires arreu del món. Els Rhythm Kings va llançar el seu àlbum “Just For A Thrill” i un fabulós DVD titulat ‘Let The Good Times Roll’, tots dos amb ampli desplegament de Mike com a membre de la banda. Al desembre de 2007, Mike va assistir com a vocalista convidat amb aquesta banda a un dels esdeveniments musicals més publicitats del moment, el concert benèfic realitzat a la memòria de Ahmet Ertegün, el famós l’executiu musical i fundador de la companyia discogràfica Atlantic Records, que va reunir a Led Zeppelin i la Bill Wyman’s Rhythm Kings, entre d’altres, al London’s O2 Arena.

Actualment, Mike forma part de diferents formacions de les que cal destacar el Mike Sanchez and his Band, sextet composat per músics de renom com Tom Bull a la guitarra i Nick Whitfiled com a baixista (ambdós membres de la Leicester’s Drugstore Cowboys), el baterista Mark Morgan, Nick Lunt al saxo baríton i Martin Winnig al saxo tenor. Amb aquesta banda Mike ha rebut excel·lents crítiques tant al Regne Unit com a la resta d’Europa.

Mike ha actuat al costat de llegendes del soul com Ben E King, Percy Sledge i Sam Moore. I del rock i el blues com Jef Beck, Lowell Fulson, Don & Dewey, Joe Hughes, Jimmy Nelson, Carey Bell i el gran Little Willie Littlefield. Des de l’any 2000 fins al 2005, Mike va ser premiat per la prestigiosa revista anglesa Blues Magazine amb la distinció de pianista de l’any al Regne Unit.