Skip to main content
Bio

Nascut a Sabadell l’any 1990, comença a estudiar cant a l’escola Blue Trainde la mateixa ciutat, facilitant així que des d’adolescent realitzi els seus primers treballs vocals i concerts dins l’escena hiphop del Vallés i Barcelonès. Aquesta primera experiència sobre els escenaris, el porta a voler explorar millor el seu instrument, la veu. Degut a la professió del seu pare, saxofonista, descobreix el Jazz sent només un nen; i al créixer, decideix que també vol formar part d’aquest moviment cultural i musical. Es per això, que comença a rebre classes del reconegut mestre Errol Woiski.

Al llarg dels anys, el mestre l’ensenya els fonaments de la tècnica vocal, interpretació i la comprensió profunda dels standards de jazz més notoris. De la mateixa manera, assisteix a diverses“master-class” com les del seminari Sedajazz amb Joey Blake, professor de BerkeleeCollege of Musicjuntament amb BobbyMc Ferrin, on consolidaels conceptes de improvisació vocal, versatilitat artística dins de diversos estils musicals i textures del instrument.

La seves inquietuds musicals el porten a treballar diversos estils, passant per el cool Jazz o bebop fins a estils més urbans, electrònics il’ús d’efectes i loops. Treballant amb diverses formacions com la vallesana Jazzspirit, amb projectes internacionals a Bélgica on formà part com a artista convidaten un seguitd’actuacionsinstitucionals amb els alumnes de màster delKoninklijkConservatorium ofBrussels,i formà grups com Filin del Sur, el qual mesclà standards de Jazz i Bolero acompanyats de ritmes flamencs. De la seva àmplia participació i col·laboració amb altres grups, formacions iJam’s,se’n deriva una comoditat a l’escenari que es tradueix en una cercapersonal ide connexió amb el públic.

Sense deixar de costat la seva evolució dins del camp del Jazz, Carles Pineda Jr., ha perfeccionat altres tècniques comla informàtica musical, auto-produint treballs o l’ús de les noves tecnologies per a explorar sinèrgies musicals. Projectes com ChPinewood, CurlyCharly o PWD estan en constant evolució i es nodreixen uns dels altres. 

Imatges